Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αλόννησος / Διαγραφή μελών της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για την Πρόοδο - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση»

Συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για την Πρόοδο - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη και αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή των μελών της Παναγιώτη Αναγνώστου και Βάιου Μαλαματένια.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι:

«το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Μαλαματένιας Βάϊος και Αναγνώστου Παναγιώτης συμπαρατάχθηκαν με την παράταξη της μειοψηφίας. Δεν συμμετείχαν συνειδητά, σε συνεννόηση με τη μειοψηφία, σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να...
δημιουργούν έλλειψη απαρτίας. Η μη πραγματοποίηση πολλών συνεδριάσεων είχε ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ που εποπτεύονται από αυτόν, τη ταλαιπωρία των δημοτών του Δήμου μας λόγω της καθυστέρησης εξέτασης των αιτήσεών τους ,τη καθυστέρηση προσλήψεων εποχιακού προσωπικού πυροπροστασίας ενόψει της θερινής περιόδου και τη καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης παραλιών, κ.λ.π. Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Απριλίου 2014, της 14ης Απριλίου 2014 και της 17ης Απριλίου 2014 που ματαιώθηκαν ελλείψει απαρτίας συνεπείας απουσίας των εν λόγω συμβούλων.

Οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι καίτοι νόμιμα εκλήθησαν με την από 7/5/2014  πρόσκληση του επικεφαλή της παράταξης κ. Βαφίνη Πέτρο να παραστούν στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2014 με θέμα «Διαγραφή ή μη των μελών Αναγνώστου Παναγιώτη και Μαλαματένια Βάϊο από την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»  και να εκφέρουν τις απόψεις τους,  δεν προσήλθαν.

Με την αριθμ. 19/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Αλοννήσου στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και τις τυχόν επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014, σύμφωνα με την οποία τα κάτωθι μέλη της παράταξης μας, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ ΒΑΪΟΣ είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και τις τυχόν επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014 με το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΙΚΗ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. ΒΛΑΪΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Ο κ. Μαλαματένιας Βάϊος έχει ορισθεί γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 3852/2010 ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Έχει επίσης ορισθεί πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου.

Ο κ. Αναγνώστου Παναγιώτης είναι τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής εκ μέρους της πλειοψηφίας και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αλοννήσου με την επωνυμία «Οργανισμός Πολιτιστικών-Αθλητικών-Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου».

Μετά την παραλαβή της από 7/05/2014 πρόσκλησης του κ. Βαφίνη Πέτρου προς όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξής μας για την σημερινή συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαλαματένιας Βάϊος και Αναγνώστου Παναγιώτης κατέθεσαν σήμερα 8/5/2014 αιτήσεις ανεξαρτητοποίησης από τη δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με αριθμό πρωτοκόλλου 2371/8-5-2014 και 2370/8-5-2014 αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αλοννήσου θα πρέπει να προχωρήσουμε στην διαγραφή των προαναφερόμενων μελών από την παράταξη μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.