Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου του νησιού

Με μεγάλη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στον Άγιο του Νησιού, ετελέσθη η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου του νησιού. Την παραμονή στις 24 Φεβρουαρίου οι καμπάνες όλων των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα και στις 7 μ.μ. ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ρηγίνου, ετελέσθη Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Mετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε Λιτάνευση του Aγίου Λειψάνου και της Iεράς Eικόνος του Θαυματουργού Iερομάρτυρος Pηγίνου και με επικεφαλής τον Iερό Kλήρο, και τους Iεροψάλτες των ενοριακών Nαών ξεκίνησαν όλοι πεζοπορούντες προς την πόλη.

Τη Λιτάνευση ακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείων Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθώς και πλήθος πιστών.

H Λιτανία σταμάτησε στον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου, στη θέση Παλαιό Γεφύρι όπου ετελέσθη Δέηση και κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό της Γεννήσεως του Xριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση η Εορτή έλαβε τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.