Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

“Καταιγίδα από τον Λεβάντε” / Το νέο βιβλίο του Αλοννησιώτη συγγραφέα Κώστα Μαυρίκη

Ο  Αλοννησιώτης συγγραφέας Κώστας Μαυρίκης τελείωσε το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο  “Καταιγίδα από τον Λεβάντε”, το οποίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα από μια εποχή μεγάλων αλλαγών στον ελλαδικό χώρο. Πηγή έμπνευσης ο ευρύτερος χώρος των Βορείων Σποράδων.

Στις 430 σελίδες ο αναγνώστης μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στο 1500 μ.Χ. Είναι η εποχή που οι Οθωμανοί εξαπλώνονται στο Αιγαίο και στον ελλαδικό χώρο. Ο ήρωας μας ένας απλός Αλοννησιώτης, που οι συμπτώσεις  τον αναγκάζουν να ανδρωθεί και  να επιβιώσει στη θύελλα της ζωής του..

Τέλος 15ου αιώνα στην Αλόννησο

Η εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων.
Πέφτει η Κωνσταντινούπολη και ο σουλτάνος εξαπλώνεται στον ελλαδικό χώρο. Είναι η οθωμανική καταιγίδα που έρχεται από τα βορειοανατολικά (Λεβάντε)
Οι Ενετοί στο κέντρο αυτής της επεκτατικής θύελλας χάνουν μία μία τις βάσεις στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες βλέπουν τις ραγδαίες αλλαγές και προσπαθούν να προσαρμοστούν. Ο ήρωάς μας εμπλέκεται σ’ αυτό τον κυκλώνα των γεγονότων. Ο ατίθασος χαρακτήρας τού Αγάλλου τον παρασύρει σε κάθε λογής περιπέτεια.

Φυγόδικος, ναυαγός, κουρσάρος, πολιουρκούμενος στη Χαλκίδα, κωπηλάτης σε γαλέρα, σκλάβος, πειρατής και στο τέλος τσοπάνης. Παρ’ όλα αυτά, επιβιώνει απ’ όλα, αλλά στο τελευταίο δυσκολεύεται. Ακόμα και σαν κτηνοτρόφος η μοίρα τού επιφυλάσσει διαβολικές συμπτώσεις που τον οδηγούν στα άκρα.

Έργα του ιδίου:


1. Άνω Μαγνητών Νήσοι
2. These Scattered Isles
3. Οι πειρατές της Αλοννήσου
4. Καταιγίδα από τον Λεβάντε
5. Χαρτογράφοι και χαράκτες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου
6. Όψεις της Κοινωνίας της Αλοννήσου
7. Χθες
8. Παπαβασίλης

Αυτό είναι το ένατο βιβλίο του συγγραφέα μαζί με το τελευταίο του λεύκωμα “Το Απεριόριστο”, που είναι στο τυπογραφείο και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο.

Το βιβλίο ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΝΤΕ κοστίζει 20€.

Για παραγγελίες στο email
 admin@alonissosmuseum.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.