Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σκόπελος / Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο • Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα

Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο νησί
«Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!», βροντοφωνάχτηκε σήμερα στη παραλία Σκοπέλου, από τους συμμετέχοντες στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ με αιτήματα:
-Απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου - καμιά διαπραγμάτευση!

-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

-Αποκατάσταση απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά 13ης και  14ης σύνταξης, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.

-Ενιαίο, καθολικό,  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας - πρόνοιας! Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

- Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

-Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο".

- Προστασία υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

-Καμία εξαίρεση από τα ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.

- Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε 60 για άνδρες και 55 για γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ.

Στη μεγάλη συγκέντρωση μίλησαν ο...
Θανάσης Φλωρούς, εκ μέρους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ο Βασίλης Λαρυγκάκης, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σπύρος Πατσής, ενώ ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Γούλας είπε μεταξύ άλλων:

«...Στο ίδιο ζύγι βάζουν οι κυβερνώντες και την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστη το νησί μας από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Αν ήταν να ξεπουλήσουν το λιμάνι μας, όπως αυτό του Πειραιά στην COSCO και υπήρχε επενδυτής, να είστε σίγουροι ότι όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ορθώνουν οι υπηρεσίες τους θα είχαν εξαφανιστεί. Πάμε πρόσω ολοταχώς για το Μάρτη και ορατό αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Persona non grata
Φαίνεται ότι πάμε για ένα καλοκαίρι γλείφοντας τις πληγές μας. Απαιτούμε την εδώ και τώρα αποζημίωση όλων των πληγέντων. Εδώ και τώρα αποκατάσταση όλων των υποδομών! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Εάν δεν αρχίσουν άμεσα οι εργασίες οι κυβερνητικοί βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι της Μαγνησίας θα κηρυχθούν persona non grata - πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Σκόπελο!»
Αξιοπρέπεια ενός κοτόπουλου!
«...Αυτόν τον καιρό που πλησιάζουν οι Απόκριες η κυβέρνηση εναλλάσσει το προσωπείο του αρπακτικού που αρπάζει τις συντάξεις μας με τη μάσκα του ελεήμονος φιλάνθρωπου. Αυτές τις μέρες -αύριο ή μεθαύριο- θα αρχίσει να υλοποιείται και στο Δήμο μας το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται, λέει, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Είναι ενταγμένο στη λογική του -αλήστου μνήμης- Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που θα βοηθούσε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Ξέρετε τι στέλνουν; ΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ! Κρεμάνε την αξιοπρέπειά μας σε δυο φτερούγες! Η δημοτική αρχή, όλες οι δημοτικές αρχές να διαμαρτυρηθούν έντονα, να σταματήσει αυτός ο εξευτελισμός! Σε τούτα εδώ τα χώματα είπαμε "Μολών Λαβέ", "Λευτεριά ή Θάνατος", "Αέρα", "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία"! Εμπρός "να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων", που είπε ο Μπελογιάννης πηγαίνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα!

Λίγο ακόμα να σηκωθούμε - λίγο ψηλότερα!
Να γίνει η οργή μας φωνή λαού μυριόστομη! 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.