Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σκιάθος / Καλώς ήρθες Ανακύκλωση!

ξεβιδώνω, αδειάζω, ζουλάω
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εμφανίστηκαν οι πρώτοι μπλε κάδοι στο νησί της Σκιάθου, γεγονός που έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους όσους έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο περιβάλλον και αγάπη για την ανάπτυξη του τόπου τους όπως τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Έτσι το 1ο Σμήνος Σκιάθου άρχισε να θέτει στόχους παίρνοντας την ιστορία από το τέλος. Με τους πρώτους τόνους πλαστικού που έστειλε η Ανακύκλωση της Σκιάθου έλαβε ένα αναπηρικό καρότσι το οποίο το Νοέμβριο τα Πουλιά παρέδωσαν στο Λιμεναρχείο Σκιάθου προς εξυπηρέτηση ταξιδιωτών. Το καρότσι παραμείνε στο λιμενοφυλάκειο του κεντρικού λιμένα και τα Πουλιά έφυγαν με ένα νέο στόχο. «Απινιδωτής».

Πώς θα κάνουνε όλο και περισσότερα σπίτια Ανακύκλωση; Πώς θα βάλουμε στη διαδικασία τους γείτονες να διαχωρίζουν τα σκουπίδια και πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρώνουν τα καπάκια των συσκευασιών;

Τα Πουλιά πριν τα Χριστούγεννα μοίρασαν στα σπίτια σακουλάκια Αη- Βασίληδες όπου οι νοικοκυρές  συγκέντρωναν τα καπάκια και μετά τις γιορτες τα έφεραν γεμάτα στην εστία, τέλος του Γενάρη γνώρισαν την κυρία Ανακύκλωση, έπαιξαν μαζί της, απάντησαν στα ερωτηματικά τους, επισκέφθηκαν τους...
μπλε κάδους αλλά και τα σημεία συγκέντρωσης καπακιών και τον Φλεβάρη με τα ποδήλατά τους, τα 23 Πουλιά της Σκιάθου πρόσφεραν εθελοντική εργασία στο ίδιο το σπίτι της Ανακύκλωσης. Με σύνθημα «ξεβιδώνω, αδειάζω, ζουλάω» η εργασία έγινε ευχάριστο παιχνίδι για όλους και το τελικό αποτέλεσμα 90 λεπτών δουλειάς έκανε τα μάτια τους να λάμψουν!
Εκεί που η προσφορά γίνεται παιχνίδι κρύβεται το ρητό των Πουλιών: «ΔΩΣΕ ΧΕΡΙ» και που ξέρεις ίσως ο κόσμος μας γίνει καλύτερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.