Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Γ. Σούρλας: Να εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος, βουλευτές που χειροδικούν στη Βουλή

Ο Γ. Σούρλας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, ζητάει να εξεταστεί η πρόβλεψη του Κανονισμού της  Βουλής της επιβολής ποινής απώλειας της βουλευτικής ιδιότητας, όταν χειροδικούν εναντίον συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια Συνεδριάσεων στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:
«τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα στα άρθρα 77επ. (ανάκληση στην τάξη, στέρηση λόγου, μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις με αντίστοιχες κρατήσεις μέρους των αποδοχών των βουλευτών) του Κανονισμού της Βουλής δεν επαρκούν.

Άλλωστε αυτό διαπιστώθηκε, από τα όσα διαδραματίστηκαν στην Βουλή κατά την Συνεδρίαση Επιτροπών. Πρόκειται για καταστάσεις που προκαλούν θλίψη, πλήττουν το κύρος του Kοινοβουλίου και εν γένει του κοινοβουλευτισμού. Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.
Προκαλούν θλίψη και ανησυχία σε όσους από εμάς θητεύσαμε στη Βουλή και υπηρετήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια το Ναό της Δημοκρατίας, αλλά και το σύνολο των δημοκρατικά και υγιώς σκεπτόμενων πολιτών.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εξεταστεί να προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής, για όσους χειροδικούν να εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος με απόφαση της Ολομέλειας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας ή έστω με άλλη διαδικασία.»