Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η καρδιά της Σκαπανικής χτύπησε στην Αλόννησο!

Στην Αλόνησσο, διεξήχθη η Πανελλήνια Εκπαίδευση Σκαπανικής για τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, από  τις 27/4 έως και την 1/5/2017.
Την ευθύνη της Σχολής είχε ο Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Φώτης Γαβριλάκης με εξαμελή ομάδα από έμπειρους εκπαιδευτές. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν είκοσι πέντε εκπαιδευόμενοι από την Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Αθήνα, Άμφισσα, Κρήτη και Σκόπελο.

Στόχος της Εκπαίδευσης ήταν τόσο η απόκτηση τεχνογνωσίας χρήσης εργαλείων και επεξεργασίας ακατέργαστου ξύλου για την αξιοποίησή του για κατασκευές ανέσεων στη φύση, όσο και η δημιουργία διαφόρων κατασκευών με κατεργασμένη ξυλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα οι  κατασκευές αυτές ήταν υπαίθριοι τραπεζόπαγκοι, ξύλινοι πίνακες πληροφοριών και κατευθύνσεων καθώς και τραπέζια ροζέτες από φυσικά υλικά.

Στον Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος όπου φιλοξενήθηκε η Σχολή Σκαπανικής, πραγματοποιήθηκε σειρά επισκευών με
σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η εκκλησία από την πρόσφατη χειμερινή θεομηνία. Κατασκευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν: η πόρτα και τα παράθυρα του βοηθητικού χώρου του ναού, επισκευάστηκαν μέρη από τις πόρτες του κυρίως ναού και κατασκευάστηκε ένα καινούργιο τριθέσιο στασίδι και επισκευάστηκαν τρία παλιά.
Στο πλαίσιο της Σχολής πραγματοποιήθηκε απονομή του Προσκοπικού Μεταλλίου Ευδόκιμου Υπηρεσίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στον Αρχηγό Συστήματος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Νικόλαο Παππαγιάννη και την Αρχηγό Αγέλης του 1ου  Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Σμαραγδή Ντινιακού, το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού στην κα Βάνα Αθανασίου, καθώς επίσης και το Τιμητικό Δίπλωμα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» της Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας σε ένθερμους υποστηρικτές του τοπικού Προσκοπικού Συστήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί η συμπαράσταση του Δήμου Αλοννήσου και του Ιερέως Λουκά, αλλά και σημαντικού αριθμού των κατοίκων που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία της Σχολής.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας, ευχαριστεί θερμά για την στήριξη την ΑΝΕS FERRIES και τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» κ. Γεώργιο Αντωνίου, την εταιρία Aqua Maria, το Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Αλοννήσου «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ –Κωνσταντίνα Ουρανίτσα και Φρίντα Ουρανίτσα»,  το κατάστημα εμπορίου ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ Γιάννης Λαμία, το κατάστημα ψιλικών  Παρασκεύουλα Αναγνώστου Αλόννησος, τον Όμιλο ΙΚΙΟΝ GROUP –Χαρίκλεια Θεοδώρου, το κατάστημα «ΑΛΟΝΝΗΣΙΏΤΙΣΣΑ- ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», το κατάστημα εμπορίας Νικόλαος Τακτικός και τις Κυρίες Βάσω Μπορνόβα και Αλεξάνδρα Αθανασίου.