Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Το σχέδιο δράσης για αδέσποτα και ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς

Συντάκτης: Ντίνα Ιωακειμίδου

Σε κάδους σκουπιδιών, σε πλατείες, έξω από pet shops ή λίγο παραέξω από τον αστικό ιστό εγκαταλείπονται κατά δεκάδες.

Κουτάβια και γατάκια για να βρουν βέβαιο θάνατο, εκτός αν είναι τυχερά και κάποιος φιλόζωος ή φιλοζωική οργάνωση τα περιμαζέψει.

Εγκαταλείπονται και μεγαλύτερα που για ένα ορισμένο διάστημα εντάχθηκαν σε οικογένεια.
Λες και είναι λούτρινα και όχι ζωντανοί οργανισμοί που βιώνουν στο έπακρο το αίσθημα της εγκατάλειψης.

Η οικονομική κρίση διόγκωσε το πρόβλημα, με τα μέχρι χθες οικόσιτα να μετατρέπονται σε αδέσποτα της πόλης.

Τα δημοτικά κυνοκομεία στη συντριπτική πλειονότητά τους αποτελούν συνώνυμο του κολαστηρίου όπου τα ανυπεράσπιστα ζώα διαβιούν υποσιτισμένα και σε άθλιες συνθήκες, βρίσκοντας εν τέλει μαρτυρικό θάνατο.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στις 6 Μάη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδας και την ΚΕΔΕ τέθηκε ο δάκτυλος επί τον τύπον των ήλων.

«Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα. Χαράσσουμε και απαιτούμε εθνική πολιτική και σχεδιασμό για τα ζώα».

Και η προσέλευση υπήρξε εντυπωσιακή. Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι δήμων από όλη τη χώρα, δήμαρχοι, 58 φιλοζωικά σωματεία, γ.γ. υπουργείων, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., εισαγγελείς κ.ά.


Απαντες εστίασαν σε αυτό ακριβώς που καλούσε ο τίτλος της ημερίδας, στην αναγκαιότητα δηλαδή ενός κοινού σχεδίου δράσης, κοινής προσπάθειας και συγκεκριμένου εθνικού προγράμματος που θα αποτυπωθεί στο κοινό ψήφισμα που σύντομα θα λάβει την οριστική του μορφή με τη συνεργασία της προέδρου της Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Νατάσσας Μπομπολάκη, της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Δ. Ασπρογέρακα, και το οποίο θα προωθηθεί στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Στην ημερίδα καταγράφηκε σοβαρός προβληματισμός όπως και αντεγκλήσεις.
Ειδικά μετά την αξιοσημείωτη παρέμβαση της αντεισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης, Ειρήνη Χρυσογιάννη, που έθεσε τους δήμους προ των ευθυνών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ