Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τσουχτερό πρόστιμο σε παράνομο ψαροντουφεκά

Άλλος ένας «δεινός ψαροντουφεκάς» επιδεικνύει στο διαδίκτυο το κατόρθωμά του να ψαρέψει ένα προστατευόμενο είδος. Είναι ενδεικτικό πλέον, ότι σε αυτή τη χώρα όχι μόνο έχουμε βάλει σκοπό να αφανίσουμε με κάθε μέσο – μεγάλο ή μικρό– ότι ζει στις θάλασσές μας, αλλά πλέον καμαρώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα για τα κατορθώματά μας, λαμβάνοντας εύσημα από τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι απόδειξη αφενός άγνοιας έναντι στους νόμους, αλλά και αλαζονείας απέναντι στη θαλάσσια ζωή.

Ο συγκεκριμένος «δεινός ψαροντουφεκάς» ψάρεψε στα τέλη του Απρίλη ένα προστατευόμενο είδους σελαχιού γνωστό και ως Μαυρορινόβατος (Rhinobatos cemiculus) στην περιοχή της Κω.
Καθώς εντοπίστηκε η σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Κω τόσο για την ανάρτηση, όσο για το καθεστώς προστασίας του είδους ζητώντας να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού παράνομης αλιείας, αλλά και για την ενημέρωση των αλιέων με στόχο την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον. Το Λιμεναρχείο Κω ανταποκρίθηκε άμεσα, τόσο με την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής, όσο και ενημερώνοντας τους ψαράδες της περιοχής.


Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ας αναλογιστούμε για μία ακόμη φορά, το πότε και το πώς θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την καθημερινή και εντατική προσπάθεια αποψίλωσης των θαλασσών μας.