Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: ψεύτικες ειδήσεις και πως να τις εντοπίσετε

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 3 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθεροτυπίας. Αυτή τη χρονιά η υποεπιτροπή του ΕΚ για τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητά την κατάσταση της ελευθερία του Τύπου, την Πέμπτη δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη απειλή της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων. Στο άρθρο μας παρουσιάζουμε πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τις ψεύτικες ειδήσεις.

Οι ψευδείς ειδήσεις, που είναι εξίσου επικίνδυνες με τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου, παρουσιάζονται στα μέσα όλο και πιο συχνά με μοναδικό στόχο να εξαπατήσουν τους αναγνώστες. Το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα εργαλεία εξατομίκευσης έχουν καταστήσει ευκολότερη και ταχύτερη τη διάδοση τέτοιων ιστοριών. Ακολουθήστε τον οδηγό που δημιουργήσαμε και δείτε πως μπορείτε να εντοπίσετε ευκολότερα τις ψεύτικες ιστορίες.

«Όταν εξετάζουμε την ελευθερία του Τύπου πρέπει επίσης να κοιτάζουμε το διαδίκτυο. Είναι πηγή γνώσης αλλά και πηγή ανησυχίας. Οι μισοί σχεδόν Ευρωπαίοι ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει διευκολύνει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους, που χρησιμοποιούνται για την προώθηση της ριζοσπαστικοποίησης και του φονταμενταλισμού, ειδικά μεταξύ των νέων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.