Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Σκοπέλου για το Κέντρο Κοινότητας και την ενδοσχολική βία

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου Σκοπέλου «Καισάριος Δαπόντες» εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου με τα εξής θέματα:
• «Ενημέρωση για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου» με ομιλήτρια την κα Περίσση Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου και

•«Ενδοσχολκή Βία και Σχολικός Εκφοβισμός: Συμβουλές για γονείς»» με ομιλήτρια την κα Λιθαδιώτη Αικατερίνη, ψυχολόγο του Κέντρου.
Η ενημέρωση πολύ κατατοπιστική και συνοδευόταν από προβολή σχετικού υλικού, ακολούθησε δε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκομένους γονείς και εκπαιδευτικούς, μιας και η εκδήλωση  απευθυνόταν προς τους γονείς. Η ενημέρωση περιελάμβανε λεπτομερή παρουσίαση ων σκοπών λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, που αφορά ζητήματα για γονείς, μαθητές πολίτες όλων των ηλικιών, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και μετανάστες, από θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, μαθησιακών προβλημάτων έως και ζητήματα εύρεσης εργασίας.

Θεωρούμε ότι η προσφορά της ενημέρωσης ήταν πολύ ουσιαστική όσον αφορά την παρέμβαση των γονέων και του σχολείου, που αποτελούν τα δυο «σταθερά πλαίσια» στη ζωή των παιδιών για την σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου της επιθετικής συμπεριφοράς των νέων στις σύγχρονες διαστάσεις του.

Η εκδήλωση πρόκειται να επαναληφθεί στον σχολικό χώρο με την έναρξη της νέας χρονιάς με σκοπό να απευθυνθεί αποκλειστικά στους μαθητές του σχολείου με την ίδια θεματολογία και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την ανωτέρω θεματολογία και αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσα  για τους μαθητές.

Η διευθύντρια 
Θεοδώρου Κυριακή
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.