Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στην Σκόπελο ανακυκλώσιμα υλικά από τον Δήμο Αλοννήσου

Την ανακύκλωση του “μπλε κάδου” πρόκειται να εφαρμόσει και ο Δήμος Αλοννήσου, αλλά επειδή στο νησί δεν λειτουργεί ΚΔΑΥ, ο Δήμαρχος Αλοννήσου απευθύνθηκε με αίτημά του στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου ζητώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους “μπλε κάδους” να στέλνονται στη Σκόπελο και να τα διαχειριστεί το ΚΔΑΥ με την επωνυμία «GO GREEN RECYCLING”.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρει:

«Ο Δήμος Αλοννήσου προτίθεται να λειτουργήσει την ανακύκλωση του μπλε κάδου, στα πρότυπα του Δικού σας Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)

Επειδή όμως στα όρια του Δήμου Αλοννήσου δεν λειτουργεί ΚΔΑΥ το οποίο μπορεί να παραλάβει και να διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα υλικά που προκύπτουν από τον μπλε κάδο, θα επιθυμούσαμε να δεχτείτε την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών που προέρχονται από το χωριστό ρεύμα συλλογής του μπλε κάδου του Δήμου Αλοννήσου, στο ΚΔΑΥ με την επωνυμία «GO GREEN RECYCLING” που λειτουργεί στα όρια του δικού σας Δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι το ΚΔΑΥ με την επωνυμία «GO GREEN RECYCLING” θα διαχειριστεί τα εισερχόμενα ανακυκλώσιμα υλικά από τον Δήμο μας, χωριστά, και το υπόλειμμα που προκύπτει από την διαλογή θα επιστρέφεται στον Δήμο Αλοννήσου.

Το κόστος που προκύπτει από την συλλογή, παραλαβή, μεταφορά και διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και του υπολείμματος θα βαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο Αλοννήσου.

Οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως υπολογίζονται στους 200 τόνους ετησίως ενώ του υπολείμματος (που επιστρέφει πάλι στο δικό μας ΧΥΤΑ) στους 50 τόνους.»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου Μ. Ραμαντάνης ανέφερε ότι, το πρόβλημα είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης του λιμανιού της Σκοπέλου. Γι’ αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι η μετακίνηση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Αλοννήσου, δεν θα πρέπει να επιτραπεί κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο  Δήμαρχος Σκοπέλου πρότεινε ο Δήμος Αλοννήσου να μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά του στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Σκοπέλου, εκτός από τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, τα οποία θα παραμένουν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο νησί της Αλοννήσου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών, έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη το έγγραφο του Δήμου Αλοννήσου και την πρόταση του Δημάρχου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιτραπεί στον Δήμο Αλοννήσου να μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά του στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που λειτουργεί στα όρια του Δήμου Σκοπέλου, εκτός από τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο.

Επί της ανωτέρω απόφασης μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Ραμαντάνης, Αναγνώστου Γ. και Νίκη Σκλάβου, οι οποίοι ψήφισαν κατά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.