Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

"Οι Καμπάνες" του Καρόλου Ντίκενς από τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου

Σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 8 30 το βράδυ, στο κλειστό θέατρο Μπούρτζι,  οι μαθητές του 1ου τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση "Καμπάνες" του Καρόλου Ντίκενς.
Οι καμπάνες για τις οποίες ο Ντίκενς μάς μιλά, δεν ήταν συνηθισμένες. Ήταν φτιαγμένες από μολύβι και χαλκό, πριν από πολλά πολλά χρόνια κι είχαν τοποθετηθεί ψηλά, όχι μόνο για να χτυπούν σε μέρες εορτάσιμες, αλλά και για να ξεχύνουν τη μουσική τους, όποτε έπαιζαν με τον άνεμο. Τότε μονάχα λίγοι μπορούσαν να ακούν τη μουσική αυτή. Μόνο κάποιες ψυχές αγνές και αθώες, που δεν τις είχε μολύνει η βρωμιά της ζωής. Όπως ο Τόμπι Βεκ, ο αχθοφόρος, ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας. Ο Τόμπι αγαπούσε πολύ τις καμπάνες. Έπιανε κουβέντα μαζί τους και χαιρόταν σαν μικρό παιδί.

Η έγνοια του Ντίκενς για τον φτωχό και στερημένο άνθρωπο, παίρνει  στις καμπάνες τη μορφή ονειροφαντασίας, σε μια Αγγλία (γράφτηκε το 1844) της βιομηχανικής επανάστασης, όπου το έλεος και η αγάπη του ενός για τον άλλον, ήταν πράγματα ανύπαρκτα...

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.