Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΚΕ | Η κυβέρνηση παίζει την υγεία του λαού στα ζάρια…

Την εύλογη ανησυχία όλων των Σκοπελιτών αλλά και επισκεπτών έχει προκαλέσει η μόνιμη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, που επαναφέρει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
-Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί τζόγαρε την υγεία του λαού για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων,  των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αυξάνοντας τις πληρότητες.

- Ολο αυτό το χρονικό διάστημα,  που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τον απλό κόσμο, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο πιθανό 2ο κύμα της πανδημίας και τώρα επικαλείται το φιλότιμο και την ατομική ευθύνη.

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου προσλήφθηκαν μόνο τέσσερα άτομα ως επικουρικό προσωπικό,  οι εφημερίες καλύπτονται με εβδομαδιαίες μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της χερσαίας Θεσσαλίας, ενώ η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών έχει παραπεμφθεί στο άδηλο μέλλον. Το πλωτό ασθενοφόρο, που διαφήμιζαν από πέρυσι οι κυβερνητικοί βουλευτές, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές ότι θα κατέπλεε στα λιμάνια των Σποράδων, μάλλον τώρα ναυπηγείται… Για τις ελλείψεις σε βασικά μέσα όπως οι αναπνευστήρες αναγκάστηκαν οι υγειονομικοί να απευθύνουν έκκληση ενώ και το «κουτί» ήταν μια δωρεά – ξέπλυμα  της ΑΓΕΤ για την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου, επί συνόλου 162 οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι 70 περίπου παραμένουν κενές, με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, όπως παιδίατροι, ωριλά, χειρούργοι, παθολόγοι, οφθαλμίατροι, κ.ά. Ταυτόχρονα καλύπτονται μόνο οι 60 θέσεις από τις 87 των επικουρικών γιατρών. Από τις 540 οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού 180 περίπου παραμένουν κενές, ενώ μεγάλες είναι και οι ελλείψεις στο προσωπικό των εργαστηρίων, στους τεχνικούς και στο λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Επίσης υπολειτουργούν ο αξονικός και ο μαγνητικός τομογράφος, ενώ για τον  στεφανιογράφο δεν έχει προσληφθεί ακόμη ειδικευμένο προσωπικό. Ο απαραίτητος για τους ελέγχους   μοριακός αναλυτής ανίχνευσης COVID-19 …θα παραγγελθεί.

ΣΟΒΑΡΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την αναστάτωση επιτείνουν και τα τεράστια κενά στη διαχείριση των  κρουσμάτων. Πλέον τα τεστ από τον ΕΟΔΥ γίνονται μόνο εάν είναι κάποιος συμπτωματικός, ακόμη και εάν ήλθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ετσι,  "σπρώχνουν" τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν το χέρι στην τσέπη ξανά, απευθυνόμενοι στα ιδιωτικά εργαστήρια, αξιοποιώντας την ανησυχία και τον φόβο των ανθρώπων. Η θέση του ΚΚΕ για επίταξη όλων των Ιδιωτικών Δομών Υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό παραμένει απολύτως επίκαιρη. Επίσης,  όσοι υποβάλλονται σε τεστ δεν ενημερώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν είναι αρνητικοί, ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης από την Πολιτική Προστασία παίρνει μέρες, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για τη διάδοση του ιού.

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, με τη σύμπραξη περιφερειακών και δημοτικών αρχών,  θα προωθήσει νέα μέτρα παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, σύμφωνα και με το «πόρισμα Πισσαρίδη», αδιαφορώντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαικών αναγκών.  Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους της Σκοπέλου, που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τη μάχη για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για πλήρη στελέχωση, εξοπλισμό και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας,  να πάρουν  αποφασιστικά στα χέρια τους την υπόθεση της οργανωμένης πάλης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μια ζωή με σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

Μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουν:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικής πολιτικής,  στα μεγάλα ξενοδοχεία με ευθύνη της εργοδοσίας.
Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία
Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Σκόπελος, 21/08/2020