Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγελικής Λιάγκα

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 τελέστηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγελικής Λιάγκα, παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελου Ξηντάρη, της κ. Μαρίας Σοφικίτου - Σίσκου, εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου και υπεύθυνης του Πολιτισμού, καλλιτεχνών, φιλότεχνων, συγγενών και φίλων της ζωγράφου.

Τα θέματα της έκθεσης βασίστηκαν κυρίως στην Παραδοσιακή Φορεσιά Σκοπέλου, τις Πηγές της Σκοπέλου, Προσωπογραφίες, Θαλασσογραφίες, Καράβια και Γιαγιάδες. Οι επισκέπτες θαύμασαν τους υπέροχους πίνακες, εντυπωσιάστηκαν από τη ζωντάνια και τη θεματολογία τους και στο τέλος έφυγαν κατενθουσιασμένοι με τις καλύτερες εντυπώσεις, συγχαίροντας τη ζωγράφο για τα καταπληκτικά έργα της, αλλά και το Δήμο για τις όμορφες εκδηλώσεις του πραγματοποιεί.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Μαρία Σοφικίτου, η οποία καλωσόρισε το κοινό, λέγοντας:
Σήμερα προχωρούμε στη δεύτερη έκθεση λαϊκής ζωγραφικής στα πλαίσια των Πολιτιστικών  εκδηλώσεων του Δήμου μας με τίτλο  «Η Σκόπελος δημιουργεί».  Απόψε εγκαινιάζουμε και υποδεχόμαστε με χαρά, την έκθεση της Σκοπελίτισσας ζωγράφου Αγγελικής Λιάγκα. Η έκθεση θα διαρκέσει 8 μέρες.

Εν συνεχεία παρουσίασε στο κοινό τη ζωγράφο, διαβάζοντας το βιογραφικό της.  Ευχήθηκε στην Αγγελική υγεία, έμπνευση για να δημιουργεί αυτά τα υπέροχα αριστουργήματα και καλή επιτυχία στη νέα της έκθεση.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
…Σήμερα είναι η δεύτερη και τελευταία έκθεση του Δήμου Σκοπέλου. Η Αγγελική Λιάγκα είναι μια δραστήρια ζωγράφος. Εύχομαι να συνεχίζει να ζωγραφίζει μέχρι τα βαθιά της γεράματα, να απολαμβάνει αυτή την υπέροχη δραστηριότητα και να δίνει χαρά στον κόσμο αλλά και στην ίδια γι’ αυτό που κάνει. 

Στο τέλος  της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η Αγγελική Λιάγκα, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Δήμο Σκοπέλου, που της έδωσε την ευκαιρία να δείξει την προσπάθεια της. Καταλήγοντας, υποσχέθηκε ότι, με το πέρας της έκθεσης, θα δωρίσει στον Δήμο μας ένα μεγάλο έργο της στο οποίο απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα που φορεί τη Σκοπελίτικη φορεσιά.