Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ταξική Πορεία: ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

136 χρόνια μετά το Σικάγο και την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών που πάλεψαν για το 8ωρο και για ανθρώπινους όρους δουλειάς, η Εργατική Πρωτομαγιά έρχεται να φωτίσει τους αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια το εργατικό κίνημα και να μας θυμίσει ποιο δρόμο πρέπει να χαράξει η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς. Είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα και της οργανωμένης πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την εργασιακή βαρβαρότητα! 

Είναι ο δρόμος που πρέπει να χαράξουμε, με προοπτική την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ακριβώς αυτήν την προοπτική που πασχίζει το σύστημα να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη του λαού. Είναι η ίδια προοπτική όμως που, όσο η βάρβαρη πολιτική του συστήματος εντείνεται ξεκληρίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις, τόσο πιο επιτακτική ανάγκη γίνεται! 

Απέναντι στο όλο και πιο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση για λογαριασμό των ξένων και των ντόπιων αφεντικών της, η εργατική τάξη και όλος ο κόσμος της δουλειάς έχουν κάθε λόγο να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια, να αξιοποιήσουν τη μαζικότητα της απεργίας στις 6 Απρίλη που ανέδειξε την οργή που έχει συσσωρευτεί και να οργανώσουν την πάλη τους με ακόμη πιο μαζικούς και δυναμικούς όρους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία, με το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για ολόκληρο τον πλανήτη η ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη πλατιάς κινητοποίησης σε κατεύθυνση αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστκή. Ο λαός μας πρέπει να καταγγείλει την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως και τη στάση των δυτικών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που τόσα χρόνια έστρωναν το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ τώρα τάχα υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει πως οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και πως δε θα δεχτούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στο νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου που ετοιμάζουν. 

Γι’ αυτό πρέπει να καταγγείλουμε και την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της ντόπιας άρχουσας τάξης που, προκειμένου να υπηρετήσει πιστά τα αμερικανονατοϊκά σχέδια, εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο και μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό. Έπειτα από την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, η συνέχεια ήρθε με την προκλητική εμφάνιση μέλους της ναζιστικής ομάδας Αζόφ στη Βουλή, ενώ ετοιμάζεται και η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι δυσβάσταχτοι όροι που έχει διαμορφώσει η ακρίβεια και η εκτίναξη των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν οδηγήσει πλατιές λαϊκές μάζες στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η επίκληση του συστήματος στις «αντοχές της οικονομίας» και στις «μοιραίες συνέπειες» του πολέμου για να παρουσιάσει σαν μονόδρομο την αποδοχή της νέας λεηλασίας του λαού, όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά εξοργίζουν! Τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να διασκεδάσουν ούτε στο ελάχιστο αυτήν την οργή. 

Η ανεργία τσακίζει, ενώ οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, το πετσόκομμα των μισθών τους. Η δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης, ακόμα και τις Κυριακές, έχει γίνει καθεστώς. Το δικαίωμα στο 8ωρο καταργήθηκε, πάνω από έναν αιώνα μετά την κατάχτησή του. Η κατάσταση για τους ανέργους γίνεται όλο και πιο τραγική, ενώ ο ΟΑΕΔ καταργήθηκε και μετατράπηκε σε υπηρεσία εξυπηρέτησης των εργοδοτών και εκβιασμού των ανέργων. Αυτή η εργασιακή βαρβαρότητα επεκτάθηκε και νομιμοποιήθηκε μέσα από το ν. 4808/21, ο οποίος παράλληλα ποινικοποιεί τον ανεξάρτητο ταξικό συνδικαλισμό, βαφτίζει παράνομο το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, διώκει τη συνδικαλιστική δράση και τη συλλογική πάλη, και χτυπά τα σωματεία. 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Η Πρωτομαγιά πρέπει να μας βρει στο δρόμο του αγώνα! Οι εργατικοί αγώνες που ξεσπούν σε μια σειρά κλάδους, αλλά και η μαζικοποίηση της απεργίας της 6ης Απρίλη να βρουν τη συνέχειά τους. Να μην μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι, απέναντι στο σύστημα που μας ρημάζει τη ζωή. Να βάλουμε στην άκρη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν την οργή μας. Να μην αποδεχτούμε τις εκλογικές αυταπάτες και τους ψευτοσωτήρες που παρελαύνουν για μια ακόμη φορά με φιλολαϊκό προσωπείο.

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4808/21- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.