Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ποιος απαξιώνει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της συμπολίτευσης, μας έχουν εγκαλέσει γιατί φέρνουμε για συζήτηση θέματα άσχετα με τα “τοπικά” όπως τα νέα χαράτσια μέσω ανταποδοτικών τελών, τα ζητήματα της υγείας στο νησί, την επικινδυνότητα του περιφερειακού, ζητήματα καύσης σκουπιδιών και άλλα.

Για το επίπεδο συζήτησης επαναλαμβάνουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, εφόσον δεν βρίσκουν καμία διαφορά στην πολιτική κατεύθυνση, συμφωνούν με την κεντρική πολιτική της ανταποδοτικότητας, της μετατροπής των δήμων σε “επιχειρήσεις” και εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και την εξυπηρέτηση της κεντρικής πολιτικής, για να διαφέρουν επιδίδονται σε κραυγές και ύβρεις για προσωπικά ζητήματα ή για τον έναν ή τον άλλο κυβερνητικό βουλευτή.

Εδώ και δύο χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει (εκτός δυο περιπτώσεων) είτε με τηλεδιάσκεψη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αυτούς που συμμετέχουν και αυτούς που το παρακολουθούν, είτε δια περιφοράς, ενώ σε όλη τη χώρα με μέτρα προστασίας, με τεστ, τα Δημοτικά Συμβούλια λειτουργούν κανονικά και με περισσότερους συμμετέχοντες. Η επιτροπή Πολιτισμού – Αθλητισμού στην οποία συμμετέχουμε πραγματοποιείται μόνο δια περιφοράς, μην τυχόν και γίνει καμία συζήτηση ουσίας. 

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με συμμετοχή παραγόντων σε κλειστές αίθουσες, με περισσότερα άτομα από αυτά του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης. Παραδείγματα πολλά.

Τις τελευταίας 2 μέρες όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια. Εχθές, Δευτέρα, λόγω απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο εκπρόσωπός μας συνδέθηκε κανονικά.

Σήμερα Τρίτη με e-mail ενημερωθήκαμε στις 9 και μισή το πρωί για συνεδρίαση στις δέκα και μισή το πρωί, όπου προφανώς δεν γίνεται εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι τελευταία στιγμή να αιτηθούν και να λάβουν άδεια από την εργασίας τους, εκτός αν αυτό ήταν το ζητούμενο.

Ο παραλογισμός συνεχίζεται. Πριν λίγο λάβαμε e – mail για να συμμετέχουμε σε Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 και μισή το πρωί της Τετάρτης όπου έχει οριστεί Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε μία πρωτοφανή κίνηση απεργοσπασίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, όταν όλα τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα αντιδρούν στο κύμα ακρίβειας, ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς και αντιδρούν στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να σταματήσει τώρα το μικροπαραταξιακό παιχνίδι με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου! 

Να βγάλει ο κόσμος συμπεράσματα! Το μόνο “νέο” που έφερε η τωρινή δημοτική αρχή είναι νέους διαχειριστές των χαρατσιών, της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, υπηρέτες της κεντρικής πολιτικής.

Απαιτούμε Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας, σε λογική ώρα και μέρα!

Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.