Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ο προπονητής βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου Γιάννης Τσακάλης μιλάει στην εφημερίδα Βόρειες Σποράδες

Την επόμενη μέρα της μεγάλης επιτυχίας κατάκτησης του πρωταθλήματος κορασίδων Α2 κατηγορίας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας συναντήσαμε τις πρωταθλήτριες και τον προπονητή τους Γιάννη Τσακάλη στο τερέν για προπόνηση, εν όψει του αγώνα νοκ άουτ της Τρίτης του Πάσχα για το final-8 με την πρώτη στην κανονική διάρκεια της Α1, πολύ καλή ομάδα του Φιλαθλητικού Λάρισας.

Με την ευκαρία της συνάντησής μας με τον Γιάννη Τσακάλη είχαμε μια σύντομη συνομιλία, ρίχνοντας φως σε αρκετά θέματα που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και αρκετοί από όσους ενδιαφέρθηκαν να δουν βόλεϊ μετά τις συνεχείς επιτυχίες των κοριτσιών…

Μιλώντας ο προπονητής βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» και θέλοντας να βάλει στη σωστή θέση διάφορα ζητήματα μας είπε:


«Πράγματι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των αθλητριών μας, μια μεγάλη επιτυχία για όλη τη Σκόπελο, όταν ακόμα και στην Α2 καταφέρνει να πάρει πρωτάθλημα μία ομάδα από ένα μικρό νησί σαν το δικό μας, στο οποίο εκ των πραγμάτων τα παιδιά είναι λίγα και από αυτή τη μικρή βάση πρέπει να εντοπίσεις τα καλύτερα για να στελεχώσεις μία ομάδα, σε αντίθεση με τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει πληθώρα δυναμικού και οι προπονητές των ομάδων έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολύ περισσότερα.

Στη φετινή μας παρθενική εμφάνιση στο πρωτάθλημα Α2 κορασίδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες από πόλεις με ιστορία στο βόλεϊ και αυτό δίνει επιπλέον αξία στην μέχρι σήμερα πορεία μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη επιτυχία, η οποία φυσιολογικά δημιούργησε σε όλους μας έντονα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας.

  • Βόρειες Σποράδες: Κόουτς αρκετοί και μετά την επιτυχία έμαθαν για βόλεϊ, ΕΣΠΕΚΕΛ, πρωτάθλημα, κατηγορίες, κορασίδες… Μπορείτε να μας εξηγήσετε τί έχει συμβεί;

Η ομάδα κορασίδων φέτος και όπως είναι φυσικό κατέβηκε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά και γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησε από το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αφού σωστά, για να υπάρχουν ισοδύναμες, όσο το δυνατον ομάδες, έχουν χωριστεί τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των κορασίδω σε δύο κατηγορίες, στην Α1 και την Α2. Στην πρώτη κατηγορία αγωνίζονται πολύ καλές ομάδες, όπως ο Φιλαθλητικός Λάρισας, που θα αντιμετωπίσουμε την Τρίτη, η ΕΑΛ του φίλου και “συντοπίτη” μας Σωκράτη Παπαστεργίου και η Αργώ, ομάδες που παίζουν βόλεϊ στην Α2 κατηγορία Γυναικών και πολλές αθλήτριες κατηγορίας κορασίδων παίζουν και στην ομάδα Γυναικών, έχοντας πολλά παιχνίδια και αποκτώντας τεράστια εμπειρία.


Παίζουμε για να το ευχαριστηθούμε!


Κατεβαίνοντας φέτος στην Α2 κατηγορία καταφέραμε, παίζοντας ωραίο βόλεϊ και πολλές φορές τα κορίτσια να υπερβάλλουν εαυτόν, να αναδειχθούμε πρωταθλήτες Θεσσαλίας και αμέσως μετά πρωταθλητές Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με την ομάδα της Αναγέννησης Λιβαδειάς. Συνέπεια αυτών των αποτελεσμάτων ήταν από του χρόνου να αγωνισθούμε στην μεγάλη κατηγορία με ομάδες που είναι τιμή μας να τις συναγωνισθούμε, με στόχο να καλύψουμε από τις ακαδημίες μας τα κενά των αθλητριών που θα αποχωρήσουν λόγω ηλικίας, να βελτιωθούμε και να παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία…


  • Βόρειες Σποράδες: Πείτε μας για τον αγώνα νοκ άουτ της Τρίτης…

Την Τρίτη του Πάσχα θα αντιμετωπίσουμε τον Φιλαθλητικό Λάρισας, την καλύτερη ομάδα της χρονιάς που διανύουμε, αλλά και μια ομάδα με ιστορία, αφού τα τελευταία 30 χρόνια έχει πάρει μέρος με όλα τα αναπτυξιακά της τμήματα σε 20 και πλέον πανελλήνια final-4 και μαζί με την ΕΑΛ κρατούν τα σκήπτρα του βόλεϊ της Λάρισας.

Η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε την Τρίτη έχει κατακτήσει 4-5 φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλες τόσες έχει καταταγεί 2η. Πρόκειται για μια ομάδα “θρύλο” και το θεωρούμε χαρά και τίμη που θα βρεθούμε στο τερέν γι’ αυτό τον αγώνα.


  • Βόρειες Σποράδες: Προγνωστικά υπάρχουν;


Προγνωστικά στον αθλητισμό δεν υπάρχουν! Πάμε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα και φαβορί της αναμέτρησης και στο τέλος να φύγουμε γεμάτοι ικανοποίηση και εμπειρίες.


  • Βόρειες Σποράδες: Οι στόχοι για την αγωνιστική χρονιά 2022-23;

Για την νέα αθλητική χρονιά στόχος μας είναι να παρατάξουμε μια δυνατή, ανταγωνιστική γυναικεία ομάδα, με κορμό πάλι τις πρωταθλήριες κορασίδες μετά τις πολύτιμες εμεπιρίες που απέκτησαν όλο αυτό το διάστημα και 2-3 μεγαλύτερα κορίτσια και στην κατηγορία κορασίδων να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, δηλαδή να παραμείνουμε στην Α1, αφού θεωρούμε τιμή για την ομάδα και το νησί να αγωνιζόμαστε με ομάδες όπως ο Φιλαθλητικός Λάρισας, η ΕΑΛ και η ΑΡΓΩ.

Βόρειες Σποράδες: Τα “μεγάλα σαλόνια” χρειάζονται και ανάλογα γήπεδα. Έχετε κάποια ενημέρωση για την ανακατασκευή του “Κλειστού”;

Την φετινή χρονιά και αυτό προσδίδει επιπλέον αξία σε αυτό που πετύχαμε, οι συνθήκες προπόνησης ήταν δύσκολες, αφού είχαμε πολλές ημέρες βροχών με αποτέλεσμα το “κλειστό” να είναι ακατάλληλο για προπόνηση.

Αρκετές από τις προπονήσεις μας έγινα στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω για την παραχώρηση του χώρου τον Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, την Διευθύντρια κα Φραγκούλα Τουτουτζόγλου και την σχολική επιτροπή.


Ευχόμαστε να βρεθεί ο τρόπος να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εργασίες ανακατασκευής για ένα έργο που είναι εγκεκριμένο και τα χρήματα υπάρχουν…

Τσακάλης: Ευχαριστώ πολύ!


Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Κοχύλη και τα μέλη του τμήματος βόλεϊ, τον έφορο Μιχάλη Γεράκη και τους Μιχάλη Φαδάκη και Μάγδα Γκουμά που είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστοούμε.

Τον Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, την Διευθύντρια κα Φραγκούλα Τουτουτζόγλου και την σχολική επιτροπή για την παραχώρηση του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου.

Την υπηρεσία μου στο πρόσωπο του προϊσταμένου μου αντιπύραρχου Εύαγ. Καραμήντζα και όλους τους συναδέλφους μου που είναι πάντα δίπλα μου.

Τους φίλους του βόλεϊ που μας αγαπούν, μας στέλνουν την θετική τους ενέργεια, μας στηρίζουν από το υστέρημά τους και γεμίζουν τις κερκίδες του κλειστού, χειροκροτώντας μας στις νίκες και τίς ήττες. Τους θέλουμε δίπλα μας και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.