Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΕΛ.ΤΑ. | Γραμματόσημα της σειράς EUROMED με το ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου

Γραμματόσημα με κοινό θέμα τη θαλάσσια αρχαιολογία της Μεσογείου παρουσιάζουν φέτος οι χώρες της Μεσογείου, στο πλαίσιο της κοινής κυκλοφορίας της Σειράς EUROMED.

Σειρά EUROMED | ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community–EuroMed/PUMed»)-με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Τα γραμματόσημα αυτά συμμετέχουν σε on line διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης απόδοσης της κοινής τους θεματολογίας. Το θέμα του 2022 είναι η Θαλάσσια Αρχαιολογία της Μεσογείου και ο διαγωνισμός θα τρέξει το φθινόπωρο στην ηλεκτρονική σελίδα της Euromed.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εμπνεόμενα από τον αρχαιολογικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών, επέλεξαν να απεικονίσουν το ναυάγιο της Περιστέρας, που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της Κλασικής εποχής, που χρονολογείται γύρω στο 425 με 420 π.Χ.. και θεωρείται «o Παρθενώνας των Ναυαγίων». Το ναυάγιο αποτελεί το πρώτο επισκέψιμο υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας και είναι πλέον ανοιχτό σε δύτες αναψυχής που έχουν την ευκαιρία να το εξερευνήσουν.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, για την παραχώρηση χρήσης φωτογραφιών του αρχαίου ναυαγίου (photo Matteo Collina -Univerità della Calabria – DIMEG) καθώς και των αμφορέων του φορτίου του (φωτ. Πέτρος Βεζυρτζής), που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία της παρούσας Έκδοσης.

Η ελληνική Σειρά EUROMED περιλαμβάνει επίσης: Φυλλαράκι, Τευχίδιο, Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Πακέτο με όλα τα προϊόντα μαζί.

Διατίθεται στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.