Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Προστασία ζητούν οι επαγγελματίες ψαράδες από την πώληση ψαριών και καλαμαριών από «ερασιτέχνες»


Το θέμα για το οποίο μας κάλεσαν σήμερα και ζήτησαν τη βοήθεια μας κάποιοι επαγγελματίες ψαράδες είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί το γνωρίζουν, αλλά ελάχιστοι μιλάνε δημόσια. Δεν είναι άλλο από την οικολογική καταστροφή και φοροδιαφυγή, που συντελείται από «ερασιτέχνες» ψαράδες, οι οποίοι θησαυρίζουν πουλώντας παράνομα ψάρια και θράψαλα.

«Κοινό μυστικό» όπως μας ανέφεραν, είναι ότι κάποια άτομα, έχοντας άλλη εργασία παράλληλα ασκούν παράνομα και το «επάγγελμα του ψαρομανάβη», είτε κάνοντας ψαροντούφεκο, είτε καλαμαρεύοντας. 

Όπως σημείωσαν οι συνομιλητές μας και μη θέλοντας να αδικήσουν τους χιλιάδες ερασιτέχνες ψαράδες, συγκριτικά με τον αριθμό των πραγματικών ερασιτεχνών, αυτοί που έχουν κάνει το χόμπι επάγγελμα, είναι πραγματικά ελάχιστοι, αλλά η οικονομική ζημιά που προκαλούν στους επαγγελματίες ψαράδες είναι μεγάλη μεγάλη...

Να σημειώσουμε ότι το επάγγελμα του παράκτιου ψαρά είναι προς εξαφάνιση, αφού μαζί με τα χρόνια προβλήματα, όπως η δραματική μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, λόγω υπεραλίευσης και καταστροφής του περιβάλλοντος, οι ζημιές στα αλιευτικά τους εργαλεία από τα θαλάσσια θηλαστικά, η παύση εργασίας για μεγάλο μέρος του χρόνου λόγω κακοκαιρίας, η τεράστια αύξηση του κόστους συντήρησης και αντικατάστασης των αλιευτικών εργαλείων και τα πανάκριβά καύσιμα, τώρα προστέθηκε και η μειωμένη ζήτηση λόγω της οικονομικής κρίσης και έλλειψη αγοραστικής δύναμης από μεγάλο μέρος του πληθυσμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.