Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Στο φιλότεχνο «Ko & Rita's IDEA cafe & emporium» εκθέτει η εικαστικός Ελένη Καλαμπαλίκη

Σε ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης ενός εκλεκτικού και φιλότεχνου κοινού, στο Ko & Rita's IDEA cafe & emporium, στην περιοχή του Αγίου Μιχαήλ στη χώρα Σκοπέλου, εκθέτει τα έργα της η Λαρισαία εικαστικός Ελένη Καλαμπαλίκη.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 21:00 και είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε το IDEA για να δείτε τα έργα που θα εκτεθούν, αλλά και το όλο σκηνικό, αφού το κατάστημα βρίσκεται σε ένα όμορφο σημείο του Οικισμού.

Η Ελένη Καλαμπαλίκη* σημειώνει για την έκθεση:

«Αφορμές για την έκθεση αυτή  είναι  ο χρόνος που πέρασε, οι δικοί μου άνθρωποι, οι στιγμές που βιώθηκαν, τα ταξίδια που έζησα, και κυρίως η ανάγκη για δημιουργία.

Μένω ενεργή κάνοντας επιλογές ανάμεσα σε μορφές, χρώματα, γραφές και υλικά. Απορρίπτοντας κάθε τι περιττό καταλήγω εκεί από όπου ξεκίνησα, σε μια μικτή τεχνική που προσπαθεί να ισορροπήσει την αφαίρεση με την παράσταση τα έντονα χρώματα με τις γνώριμες φυσιογνωμίες.

Εμπνέομαι από τον αυθορμητισμό των μαθητών μου, την αξία των δασκάλων, τους» δημιουργικούς διαλόγους και την ενέργεια γύρω μου. Σε όλους σας ένα μεγάλο ευχαριστώ!

_____________

* Σπούδασε Ζωγραφική στην École des Beaux-Arts de Valence με καθηγητή τον Olivier Gourvil και σχεδιασμό – υλοποίηση εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών προγραμμάτων  στο Centre G. Pompidou Παρίσι (1992-98).

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου, στο Lycée de Valentin, στο Château de Vogüé-Ardèche, στο Musée de Saint-Etienne, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός  Ελλάδας.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολυάριθμα εικαστικά προγράμματα για την Association Internationale Art et Culture –Παρίσι, το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Θεραπευτικού προγράμματος Έξοδος, το εικαστικό εργαστήριο Σκηνοβάτης, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και ιδιωτικά–δημόσια σχολεία.

Έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά παραστάσεις της παιδικής σκηνής  του Θεσσαλικού Θεάτρου Λάρισας και ιδιωτικών θεατρικών σκηνών.

Επί σειρά ετών επιμελείται την εικαστική δημιουργία αφισών εθνικών και διεθνών συνεδρίων  ιατρικών πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων της Ελλάδας, έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και εξώφυλλα μουσικών παραγωγών .

Ko & Rita's IDEA cafe & emporium

2424 024610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.