Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τουρισμός: Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας

Γράφει ο Γιώργος ΜΙΧΑΛΗΣ

Συχνά – πυκνά τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αναπτυχθεί η εξωστρέφεια και αναγνωρισιμότητα της Σκοπέλου ως εθνικός και διεθνής προορισμός.  Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες. 

Τι στέκεται – όμως – εμπόδιο στην σημαντικότερη διαφήμιση του τόπου που δεν είναι τίποτα άλλο από την πλήρη ικανοποίηση των επισκεπτών της; Δεν είναι ούτε η ονειρεμένη φύση της, ούτε οι πεντακάθαρες θάλασσες της, μήτε οι απερίγραπτες ομορφιές της. 
Είναι κάτι τόσο απλό αλλά συνάμα κοσμογονικό για την ικανοποίηση των επισκεπτών. Το αγκάθι που ματώνει την καρδιά τους είναι η έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα για ήρεμες διακοπές! 
Πιο συγκεκριμένα: Μετά από τη λήψη ενός ικανοποιητικότατου δείγματος γραπτών ερωτηματολογίων-απαντήσεων από διαμένοντες τουρίστες σε ξενοδοχεία γνωστού τοπικού Ομίλου, τα παράπονα για ηχορύπανση αποτελούν το μελανό σημείο του νησιού. 

Με άλλα λόγια: Τα πολυάριθμα μηχανάκια με τις κομμένες και πειραγμένες εξατμίσεις. Αυτά που οδηγούν οι θερμόαιμοι νεαροί -και όχι μόνο- για να...
«κορτάρουν» τις Αφροδίτες του νησιού ή να κατακτήσουν – επάξια – τον τίτλο του «επαναστάτη χωρίς αιτία» ή για να επιλυόσουν τα υπαρξιακά προβλήματα τους.

Αναζήτησα στη σχετική νομολογία.  Το γράμμα του νόμου λέει: K.O.K. Αρθρο 81, Παρ.  12. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος χρησιμοποιείται για την προώθηση οδικού οχήματος, επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένος με αποτελεσματικό σιγαστήρα, κατάλληλο να μειώνει το θόρυβο, ο οποίος προκαλείται από την έξοδο των καυσαερίων και τέτοιας κατασκευής, ώστε να μην δύναται να τεθεί εκτός λειτουργίας από τον οδηγό από τη θέση του.
Ποινή - Μη εφοδιασμός οχήματος με αποτελεσματικό σιγαστήρα 200.00€ πρόστιμο και   αφαίρεση 10 ημερ. Στοιχείων Κυκλοφορίας  και 10 ημερ. Αφαίρεση Αδείας Οδήγησης. 

Θέλω να πιστεύω πως δεν νοιώθουν και τόσο υπερήφανοι οι γονείς των συγκεκριμένων νεαρών για τα παρανομούντα «καμάρια» τους ούτε για το καίριο πλήγμα  που δημιουργούν στον τουρισμό από τον οποίο συντηρείται ο τόπος μιας και  δε διαθέτει καμία άλλη πλουτοπαραγωγική υποδομή.

Θέλω να πιστεύω πως δεν πρέπει να γυρίζει αδιάφορα πλευρό η Τοπική Αστυνομική Αρχή σκεπτόμενη “δε βαριέσαι αδελφέ”. Εάν υπάρξει η βούληση για την εφαρμογή του αυτονοήτου, δηλαδή την αυστηρή τήρηση του νόμου, τότε το πρόβλημα θα λυθεί μια δια παντός μέσα σε ένα 24ωρο.

Συμπέρασμα: -ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! αρκεί να το θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.