Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ξένοι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν τη Σκόπελο και την αποκαλύπτουν στις χώρες τους

Ένα πολύ όμορφο δείπνο σε μία συνάντηση γνωριμίας με διακεκριμένους Κινέζους, Ρώσους και Ελβετούς δημοσιογράφους του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, διαπιστευμένους από τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παραχώρησε χθες ο Όμιλος Σπύρου στο ξενοδοχείο «Skopelos Holidays Hotel & Spa».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Σπύρου Βασίλης Σπύρου και η Λίτσα Σπύρου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Παναγιώτης Οικονόμου, η Μαίρη Μυλωνά υπεύθυνη του ξενοδοχείου, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Ομίλου Σπύρου Αντώνης Αναστασόπουλος και ο Μιχάλης Μερτσάρης διευθυντής στο ξενοδοχείο «Ρήγας» του Ομίλου και από την δημοσιογραφική αποστολή ο Ανδρέας Σπύρου, ακόλουθος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Liu Yongqiu, του κινέζικου ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua News Agency, η Αλεξία Βλάχου, δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου, η Elisa Hübel ανταποκρίτρια της ελβετικής γερμανόφωνης εφημερίδας Neue Zurcher Zeitung, o Yury Malinov, ανταποκριτής του ρώσικου ειδησεογραφικού πρακτορείου Itar Tass News Agency.

Τη βραδιά, συνόδεψε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου των Ενεργών Πολιτών με την επιμέλεια της Κατερίνας Μπετσάνη σε σκοπελίτικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς, μία εντυπωσιακή και ευχάριστη έκπληξη για τους προσκεκλημένους.

Οι ξένοι ανταποκριτές έδειξαν ενθουσιασμένοι με τη σκοπελίτικη φιλοξενία και το νησί γενικότερα, το χαρακτήρισαν παράδεισο και δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία της επίσκεψής τους μέσα από τα μέσα που δουλεύουν και στις δικές τους χώρες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τη Σκόπελο, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Liu Yongqiu, ανταποκρίτρια
του κινεζικού πρακτορείου στην Αθήνα
(XINHUA NEWS AGENCY - ATHENS BUREAU)
«
Σίγουρα μόνο καλά λόγια έχω να πω
και να γράψω για την παράδοση
και την ομορφιά αυτού του νησιού»
Η Liu Yongqiu, ανταποκρίτρια του κινεζικού πρακτορείου στην Αθήνα (XINHUA NEWS AGENCY - ATHENS BUREAU) δήλωσε για την γνωριμία της με την Σκόπελο στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»: «Η Σκόπελος είναι πανέμορφο νησί και το έχω αγαπήσει πολύ. Ο συνδυασμός του δάσους με τη θάλασσα ειναι κάτι ανεπανάληπτο. Επίσης, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και αγαπητοί. Σίγουρα μόνο καλά λόγια έχω να πω και να γράψω για την παράδοση και την ομορφιά αυτού του νησιού

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ανέφερε ότι «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στο αίτημα του κ. Σπύρου, να συναντηθώ με τους ξένους ανταποκριτές, και να συζητήσουμε για το νησί μας, πόσο επιθυμητός προορισμός είναι, και χωρίς υπερβολή, το ομορφότερο νησί της Μεσογείου. Ελπίζω αυτό να διαδοθεί στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ελβετία, το Βέλγιο και να έχουμε τουρίστες και από εκεί. Η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν αυτόν το λίγο καιρό που έμεινε μέχρι τη λήξη της θητείας της για να ανέβει ο τουρισμός του νησιού. Βλέπω ότι η παλιά νοοτροπία  αρχίζει να υποχωρεί στις μέρες μας και οι επιχειρηματίες φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι δε φτάνει να ενδιαφέρονται μόνο για την επιχείρησή τους, ότι πρέπει να κινηθούν συλλογικά από δω και μπρος για να αναπτυχθεί ολόκληρη η Σκόπελος. Έτσι θα ανέβει η τουριστική κίνηση μεγαλώνοντας συγχρόνως και η τουριστική περίοδος. Πιστεύω ότι η επίσκεψη των ξένων δημοσιογράφων θα είναι μία δυνατή προβολή για το νησί μας».

Τέλος, Ο Πρόεδρος του Ομίλου Σπύρου και οικοδεσπότης της χθεσινής συνάντησης κ. Βασίλης Σπύρου δήλωσε στην εφημερίδα Βόρειες Σποράδες ότι: 

«Έγινε μεγάλος αγώνας για να φέρουμε πολύ μεγάλους δημοσιογράφους που θα προβάλουν καθαρά τη Σκόπελο ως προορισμό. Σκοπός μας είναι να προβληθεί η Σκόπελος για να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στο νησί μας. Όλες οι κινήσεις που κάνουμε είναι να προωθηθεί καθαρά το νησί και ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης. Είμαστε ακόμα στην αρχή των προσπαθειών αυτών, πιστεύω όμως, πως στο άμεσο διάστημα θα υπάρχουν αποτελέσματα. 

Η Σκόπελος είναι ένα πανέμορφο νησί, αυτό δηλώνουν όσοι την...
επισκέπτονται. Τρελαίνονται με τον ήλιο, τη θάλασσα τη γαστρονομία, τον πολιτισμό της. Αρκεί όλα αυτά να τα αναδείξουμε. Κι αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε... Να αναδείξουμε τον τόπο μας με δημοσιογράφους που θα τον προωθήσουν στις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας , της Ρωσίας, της Σκανδιναβίας, της Αμερικής. Θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κινήσεις για προβολή γιατί όλα στηρίζονται πάνω στην προβολή, να αποκτήσουμε εξωστρέφεια, να υπάρχει συλλογικότητα από όλους τους επιχειρηματίες. Να καθίσουμε κάτω όλες οι επιχειρήσεις και να ασχοληθούμε με το νησί μας αντί -και λυπάμαι που το λέω- να το σαμποτάρουμε. Αν αποφασίσουμε ότι έχουμε ένα κοινό στόχο, την ανάπτυξη του νησιού, θα είμαστε όλοι ωφελημένοι. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το νησί μας, πρέπει να το στηρίξουμε και να το προβάλουμε και όλοι θα έχουμε κέρδος. Πρωταρχική σημασία έχει για μένα να πάει καλά το νησί, η Σκόπελος ως προορισμός, όχι μόνο το ξενοδοχείο μου, γιατί κανείς δεν θα έρθει στη Σκόπελο μόνο για το ξενοδοχείο μου, θα έρθουν όλοι για τη Σκόπελο...

Προχωρώντας με αυτή την τακτική, έχουμε δραστηριοποιηθεί πολύ δυναμικά, λειτουργεί γραφείο marketing στην Αθήνα με ένα  καταπληκτικό συνεργάτη τον Γιώργο Μιχάλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος της εταιρείας μας και προσπαθούμε να προωθήσουμε τη Σκόπελο ως τουριστικό προορισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.