Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Bελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο

Προϋπολογισμού 405.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός:
Στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό
και τα νησιά της Θεσσαλίας
Δημοπρατείται η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 405.000 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου στη θέση «Κοπρισιές», προϋπολογισμού 405.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς το έργο αυτό είναι το ...
πρώτο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΟΣΑΝ και δείχνει την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Αλοννήσου και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι το έργο αυτό παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα έργα του προγράμματος αυτού».

Το έργο αφορά στην βελτίωση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στην θέση «Κοπρισιές» και παράλληλα στην δημιουργία υποδομών στίβου για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου, την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και τέλος την κατασκευή υποδομών στίβου (συνθετικός τάπητας-TARTAN) σε συνδυασμό με τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Πλέον προχωρά η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανήκει δε στο ΟΣΑΝ Αλοννήσου. Κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι ο Δήμος Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.