Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ενας χρόνος «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση-κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην εκδήλωση
που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Βόλου

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η κυβέρνηση του μνημονίου έκλεισε την ΕΡΤ με συνοπτικές, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, βάφοντας μαύρη την δημοκρατία, την ενημέρωση, τον πολιτισμό.

Με πρωτοφανή εκδικητικό τρόπο μέσα σε μια νύχτα 2.600 εργαζόμενοι απολύθηκαν, αφού προηγουμένως κατασυκοφαντήθηκαν. Ενα χρόνο μετά δεν έχουν καν αποζημιωθεί, μετρούν όμως 12 απώλειες συναδέλφων τους

Παρ΄ όλα αυτά πάρα πολλοί από αυτούς...
συνεχίζουν καθημερινά 24ωρο πρόγραμμα διαδικτυακά και αναλογικά, όπου είναι δυνατό ανά την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εξοπλισμό.

Το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ με νομοθέτημα το οποίο ουδέποτε πέρασε από τη βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα, συνδέεται με μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας, και αποτελεί μελανή πρωτιά παγκοσμίως.

• Ένα χρόνο μετά, οι ψηφιακές συχνότητες «χαρίστηκαν»  στα ιδιωτικά κανάλια που δεν έχουν άδεια λειτουργίας, δεν έχουν πληρώσει για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων αφήνοντας τρύπα στα δημόσια ταμεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

• Δημιουργήθηκε ένας "δημόσιος" Ραδιοτηλεοπτικός φορέας, απόλυτα ελεγχόμενος από την κυβέρνηση, για τον οποίο, πρώην επικεφαλής αποκαλύπτουν διαφθορά , ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.


Οι απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν την επαναλειτουργία της καιπαλεύουν για την δικαίωση τους.


Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του κόσμου σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικόσυνεχίζεται ένα χρόνο μετά.


Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Βόλου παραμένουν στην θέση τους χωρίς να πληρώνονται, παράγοντας έργο και προστατεύοντας τον Σταθμό και τα μηχανήματά του, έχοντας  τα μικρόφωνα ανοιχτά, σε όλες τις κοινωνικές,πολιτικές και επαγγελματικές ομάδες και κινήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είναι στο πλευρό τους, στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στις 8 μμ.

Απαιτούμε το δικαίωμά μας στην αντικειμενική και  ποιοτική ενημέρωση και στον πολιτισμό.
Απαιτούμε το δικαίωμά μας να ζήσουμε σε μια χώρα  με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.