Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Για το 2015 που έρχεται!

Μήνυμα του
Αλέξανδρου Μιχ. Μεϊκόπουλου
Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Λίγο πριν αφήσουμε μια για πάντα πίσω μας το οδυνηρό χθες, μια χρονιά εφιαλτική που σημαδεύτηκε από εσωτερική υποτίμηση και ανθρωπιστική κρίση, και προσηλωθούμε στο δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο αύριο.

Όμως, η ελπίδα σημείωσε ήδη την πρώτη της μεγάλη νίκη επί του φόβου, με την θορυβώδη πτώση της κυβέρνησης του success story την Δευτέρα, λίγο μετά την τραγική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, που αν και έβριθε από κινδυνολογία και επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε τελικά να προσθέσει ούτε μια ψήφο παραπάνω απ’ όσους έλαβε ο Σταύρος Δήμας στη δεύτερη ψηφοφορία. 

Τώρα πια η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα του λαού ξεκίνησε.

Ήρθε η ώρα να ασκηθεί η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, η έκφραση, μέσω των εκλογών, της λαϊκής εντολής, που στερεοτυπικά παρουσιάζεται από τις δυνάμεις του χθες ως πηγή πολιτικής αστάθειας. Μόνο που την πολιτική αστάθεια την εννοούν ως διατάραξη της κανονικότητας… της λιτότητας. 

To 2014 ήταν η χρονιά που...
λέξεις, όπως «μεταρρύθμιση», «ανάπτυξη» ή ακόμη «εθνική σωτηρία» έχασαν παντελώς το νόημά τους, με την κοινωνία «χαμένη στη μετάφραση»... να γυρεύει απεγνωσμένα να συγκολλήσει την ραγισμένη της αξιοπρέπεια.

Λίγες μέρες πριν γυρίσει ο χρόνος, γεννήθηκε μια μοναδική, ιστορική ευκαιρία. 

Με το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής γεννήθηκε η ευκαιρία να ενωθεί η κοινωνία στον κοινό στόχο της ανατροπής της παρούσας ζοφερής κατάστασης και της επανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειάς της, πέρα από διαχωριστικές γραμμές, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις. 

Γεννήθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια πλατιά πολιτική, κοινωνική και εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναφορά των συνθηκών ασφάλειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών. Μια κυβέρνηση που από την πρώτη κιόλας μέρα θα ξεκινήσει να γιατρεύει το συλλογικό τραύμα της κρίσης με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με κεντρικό στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, οι ευθύνες επίσης.

Έχουμε όμως πρίμα τον άνεμο της κοινωνίας και αυτό μας οπλίζει με δύναμη για να τα δώσουμε όλα στην μάχη που έρχεται με πιο ύπουλο εχθρό τον φόβο. 

Η Ελλάδα από πειραματόζωο της λιτότητας μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα εφαρμογής ενός προγράμματος ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών με κέντρο τον άνθρωπο και όχι τις αγορές. 

Με χαμόγελο, αισιοδοξία, μπορούμε τώρα να ελπίζουμε ότι η κοινωνία θα σταθεί πολύ σύντομα ξανά όρθια. 

Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.