Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

«Η Μαγική Αστροχώρα» από το 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κλειστό θέατρο Μπούρτζι, θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Η Μαγική Αστροχώρα» από μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.
Είναι μία ιστορία εμπνευσμένη από το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Το αστέρι  του γίγαντα.» Η προετοιμασία της παράστασης λειτούργησε ως σχέδιο εργασίας, ως παράλληλη δράση, από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα.
Το τι προσφέρει το θέατρο στα παιδιά θέλω να πιστεύω ότι είναι γνωστό πλέον. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι αναπτύσσει τη φαντασία, την αισθητική διαπαιδαγώγηση αλλά και την καλλιέργεια μιας κριτικής ματιάς πάνω στην κοινωνία και στη ζωή. Τα παιδιά χειραφετούνται, καθώς γίνεται απερίφραστα λόγος για την πραγματικότητα και την καθημερινότητα ακόμα και μέσα από μια φανταστική ιστορία.

Τι κάνει ο ήρωας, γιατί πράττει με τον συγκεκριμένο τρόπο, ο τρόπος δράσης του είναι αποδεκτός από την κοινωνία όπου ζει; Τι περιμένουν οι άλλοι από αυτόν; Άπειροι προβληματισμοί.  Επίσης στο σανίδι επάνω αναπτύσσονται κι άλλοι προβληματισμοί που έχουν να κάνουν με μετρήσεις μουσικών φράσεων, μετρήσεις βημάτων στις χορογραφίες, με το μήκος και το πλάτος της σκηνής, με φωτεινές πηγές και σκιές, με οπτικές...

Με το θέατρο το παιδί γίνεται το χειραφετημένο παιδί της θεατρικής δράσης.

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.