Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος Γιάννης Χριστίνης

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος Γιάννης Χριστίνης μετά από σύντομη και άνιση πάλη με ανίατη ασθένεια. Γεννημένος το 1951 από γονείς αγροτοκτηνοτρόφους, ο σ. Γιάννης αποφοίτησε από τη Σχολή Ασυρματιστών του Εμπορικού Ναυτικού. Όμως η αγάπη του για το νησί και τους ανθρώπους του τον κράτησε μόνιμα κοντά του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε στη Σκόπελο, όπου δημιούργησε με τη γυναίκα του Μάχη μια εξαιρετική οικογένεια.

Εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό, παλεύοντας για χρόνια για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου του ελαιοτριβείου. Σε όλη του τη ζωή βοηθούσε πρόθυμα και με κάθε τρόπο όλους τους ανθρώπους του μόχθου -κτηνοτρόφους, αγρότες- που ζητούσαν τη συμβουλή του. Με τη Μάχη έδιναν πάντα δυναμικά το «παρών» και πρωτοστατούσαν σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ για το καλό του τόπου και μια καλύτερη ζωή.
Συμμετείχε ενεργά στους συνδυασμούς που στήριζε το Κόμμα στις δημοτικές εκλογές και εκλέχθηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, ενώ τελευταία, παρά τα προβλήματα υγείας, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ίδρυσης του Παραρτήματος του Σωματείου Συνταξιούχων.

Ευχάριστος, έξυπνος, με οξυμένο πολιτικό κριτήριο και σπινθηροβόλο χιούμορ, ταύτιζε πάντα την πρόοδο του νησιού με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Θα μας λείψει πολύ…
Καλό ταξίδι, σύντροφε Γιάννη!

Κ.Ο.Β. ΣΚΟΠΕΛΟΥ του ΚΚΕ
____________________
Η κηδεία του Γιάννη Χριστίνη θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουλίου στην Παναγία Παπαμελετίου.