Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Από 26 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2019 και για 9(!) χρονιά το SIFFY στη Σκόπελο

Για ένατη χρονιά φέτος διοργανώνεται στη Σκόπελο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σκοπέλου για Nέους (SIFFY, Skopelos International Film Festival for Youth), ηλικίας 8 - 18 ετών, που διαρκεί μια εβδομάδα.
Δεκαπέντε παραγωγοί - σκηνοθέτες (filmmakers) απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να συνεργαστούν με περίπου 120 παιδιά  για πέντε ημέρες. Τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί στις δικές τους ταινίες μικρού μήκους.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα συγκεκριμένο θέμα. Φέτος θα ασχοληθούμε με  «Τα χρώματα», θέμα για το οποίο τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα-ομιλίες έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και  και να μπορέσουν να πάρουν ιδέες για τη δημιουργία του σεναρίου της δικής τους ταινίας. Θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας, το χρώμα σε σχέση με τα ζώα, για τη συσχέτιση των χρωμάτων με την ψυχολογία, τον φυλετικό ρατσισμό, για τα χρώματα στην εικαστική τέχνη και στον κινηματογράφο αλλά και τη σημασία που έχει το χρώμα στην καθημερινή μας ζωή.

Όλες οι ταινίες  προβάλλονται την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, 2 Αυγούστου στις 21:00,  στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου της χώρας Σκοπέλου. Οι καλύτερες από αυτές θα προβληθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Παλαιότερες ταινίες έχουν προβληθεί στην Κίνα, την Αγγλία, την Κορέα, την Ισπανία και πολύ γνωστά φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές από αυτές έχουν κερδίσει κινηματογραφικά βραβεία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ να ταξιδέψουν στην Κορέα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους σε άλλα φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές  του
SIFFY FESTIVAL 

Jill Somer (Διευθύντρια)

Σούλα Πατσή - Κορέντη
Σεραφείμ Κονταξής
Κωνσταντίνος Μπατάκας