Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στις 28-29-30 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Πάρκο Σκιάθου. 
Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών χορευτικά από όλη την Ελλάδα και πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη καλοκαιρινή γιορτή. Συμμετείχαν: το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ " ΧΟΡΟΛΑΛΙΑ" , ο Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου "ο Ρόδακας", το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Π. Ε. Κοζάνης, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Θεσσαλονίκης, το Χορευτικό Ματσουκίου Ιωαννίνων "Η ΒΥΛΙΖΑ" , το Χορευτικό ΠΕΨΑΣΕ ΕΛΤΑ Αττικής, "Τερψιχόρη" Βόλου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Βασιλείου Λαγκαδά, Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολακίου Λαγκαδά, Παγχαλκιδικός Σύλλογος " Ο Αριστοτέλης" , το Χορευτικό Συλλόγου Γυναικών Μακρακώμης, το Χορευτικό Επισκοπής Νάουσας, ο Σύλλογος "Εν Τρικερίω" Μαγνησίας, η Σχολή χορού Γιαννίκου- Ταμιωλάκη Αγ. Νικολάου Κρήτης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος " Η Αναγέννηση" και ο Χορευτικός Σύλλογος Ρέα Tubingen.


Οι Μουσικοί που συνόδεψαν όλα τα χορευτικά του τριήμερου Φεστιβάλ ήταν οι εξής: Στέφανος Γεωργίου στο βιολί, Κωνσταντίνος Γεωργίου στα κρουστά, Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο, Μάριος Σαρακατσιάνος στο λαούτο και τραγούδι, η Φανή Μπαρμπή στο τραγούδι και ο Νίκος Μούτσελος στην γκάιντα.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου. Χορηγοί της εκδήλωσης, τους οποίους ευχαριστεί θερμά ο Σύλλογος μας είναι: Skiathos life, Skiathos Best Shop, ANES, Dolphin of Skiathos, Ό,τι συμβαίνει στη Σκιάθο, Blue Star Ferries, Κόζιακας, Kleopatra villas, M/S SKIATHOS (Καπτα-Γιώργη Διολέττα) και Bourtzi. Το μπάνερ που διακοσμούμε την εξέδρα των χορευτικών το κατασκεύασε η κα Νατάσα Μπουκουβάλα, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού ενθουσιασμένοι, ευχαριστημένοι, και ικανοποιημένοι από το όλο θέαμα.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έκανε απονομή τιμητικής- αναμνηστικής πλακέτας στον κ. Γιώργο Γεωργίου, τον Δάσκαλο του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών για την πολυετή προσφορά και πολύτιμη βοήθειά του. Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στο τέλος της εκδήλωσης οι μουσικοί έπαιξαν για να χορέψουν όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι πολλούς παραδοσιακούς χορούς.

Η ευχή όλων ήταν "και του χρόνου με υγεία"! Τα μέλη των χορευτικών ευχαρίστησαν για την άψογη φιλοξενία και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξανά έρθουν στα επόμενα φεστιβάλ του Συλλόγου.