Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Εφαρμογή(;) από σήμερα του αντικαπνιστικού νόμου

Σε εφαρμογή θέτει τυπικά την αντικαπνιστική νομοθεσία με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως είναι οι Περιφέρειες της χώρας, οι δήμοι, το Σώμα Επιθεώρησης Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), το λιμενικό και η αστυνομία που έχει επικουρικό ρόλο, ο υπουργός Υγείας.
Με την εγκύκλιο αυτή ο υπουργός Υγείας κάνει μία «υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και ζητά «την εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου» με προτεραιότητα «σε όλα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λ.π)».

Η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα ξεκινήσει από τα δημόσια κτίρια και σιγά - σιγά θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους χώρους όπου προβλέπεται από τους σχετικούς νόμους Αβραμόπουλου (2008) και Ξανθού (2018).

Μετά τα δημόσια κτίρια προτεραιότητα σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας όσον αφορά την ενεργοποίηση της απαγόρευσης του καπνίσματος έχουν:

Όλες οι μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) κ.α.
Όλοι οι χώροι που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Φροντιστήρια.
Τα νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι.
Οι κλειστοί χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.
Οι κλειστοί ή στεγασμένοι χώροι των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης
Όλοι οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί χώροι, κλειστοί ή στεγασμένοι, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι παντός είδους κλειστοί χώροι αναμονής, στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές, οι σταθμοί μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα παντός είδους κυλικεία, τα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων και τα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.