Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Σκόπελος | Η ανακύκλωση πάει στα... σκουπίδια;

Ανεπίσημες πληροφορίες και ανώνυμες καταγγελίες που έφθασαν στην εφημερίδα αναφέρουν ότι τα υλικά της ανακύκλωσης, που με κόπο συλλέγουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου και τοποθετούν στους ειδικούς κάδους χθες κατέληξαν στον ΧΥΤΑ. Τα παραπάνω διέψευσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καταγγέλλοντάς τα ως ψευδή και ανυπόστατα λέγοντας ότι:

«Κανένα υλικό ανακύκλωσης δεν έπεσε στον ΧΥΤΑ ούτε χθες, ούτε τις προηγούμενες ημέρες. Πιθανόν να συμβεί σε 10-15 μέρες, αφού ο εδώ ιδιώτης, που πραγματοποιεί την ανακύκλωση στο νησί, έχει εκφράσει την επιθυμία του να διακόψει την λειτουργία της επιχείρησης του. Ο Δήμος Σκοπέλου είναι σε αναζήτηση πιστοποιημένου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Μαγνησία, το οποίο θα δέχεται τα υλικά ανακύκλωσης από το νησί της Σκοπέλου. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση.»

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο Μάιο είχαμε επισημάνει ότι η ανακύκλωση δεν πάει καλά (κλικ) και ότι χρειαζόταν ενημέρωση στους κατοίκους και διαφήμιση της όλης προσπάθειας…