Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ενίσχυση Παράκτιων Αλιέων | Τέλος Μαΐου τα 800 ευρώ

Η Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδας (ΕΠΠΑΕ) ενημερώνει τους παράκτιους αλιείς για την πορεία των ενισχύσεων τους ως εξής:

1. Για το Υπουργείο Οικονομικών και τα 800 ευρώ
Η διαδικασία σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω της εμφάνισης του κορωνοΛιού covid-19 βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Αναμένουμε την πληρωμή των δικαιούχων τις επόμενες ημέρες και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες, εφόσον απαιτηθούν.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολλοί λογιστές από άγνοια ισχυρίζονται πως δεν δικαιούμαστε το επίδομα των 800 ευρώ.
Επιμείνετε να συμβουλευτούν την λίστα με τους ΚΑΔ των δικαιούχων. Όλοι οι αλιείς που έχουν κάνει έναρξη με τον σωστό ΚΑΔ αλιείας θαλάσσης 311, δικαιούνται το επίδομα εφόσον είναι συνεπής με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ Η ΟΧΙ! Επίσης άλλοι λογιστές επιμένουν ότι δεν το δικαιούμαστε επειδή συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά και ότι αν κάνετε δήλωση είναι παράνομο και θα έχετε πρόστιμο! ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ!

2. Για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και τους παράκτιους αλιείς που ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους θα διαφοροποιείται η επιδότηση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό έχει εξασφαλιστεί μέσω του κανονισμού ήσσονος σημασίας «De Minimis» ποσό ύψους 15,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο θα διατεθεί για ενίσχυση των παράκτιων αλιέων και θα δοθεί μέσα στον Ιούνιο του 2020.

Διαβαστε την επιστολή της ΕΠΠΑΕ προς τα μέλη της: