Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Περί δημιουργικής αντιπολίτευσης…

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με τη σοβαρότητα που μας διακρίνει, θα παραμείνουμε στην πολιτική γραμμή που έχουμε χαράξει με την πολιτική ηθική του ελέγχου των θεσμών και όχι των προσωπικών επιθέσεων.

Όπως και σε παλιότερες ανακοινώσεις μας έχουμε αναφέρει και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, προς επίρρωση των λεγομένων μας και αποφυγής πάσης συγχύσεως και θολούρας, που επιδιώκεται να δημιουργηθεί από κάποιους, δηλώνουμε ξανά απερίφραστα ότι ουδέποτε έχουμε κάνει κάποια καταγγελία σε υπηρεσία ή μηνυτήρια αναφορά για πρόσωπα.

Εμείς δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια, ούτε βγάζουμε αποφάσεις. Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά.

Οφείλουμε όμως να ενημερωνόμαστε, όπως, ως αντιπολίτευση έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, αν λειτουργούν οι διαδικασίες, προς το συμφέρον των Σκοπελιτών.
Εμείς μιλάμε με την στάση μας, σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και με την ψήφο μας, ουδέποτε παρακωλύσαμε ή θα παρακωλύσουμε έργα, που είναι προς το συμφέρον του νησιού. Αν κάποιοι γνωρίζουν κάτι άλλο, να μας το αποδείξουν έμπρακτα.

Αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, είναι να μην δίνουμε λευκές επιταγές σε διαδικασίες και εργασίες, που επιβαρύνουν με κάθε τρόπο το Δήμο. Αυτό άλλωστε μας ζητούν καθημερινά οι συμπολίτες μας, που εμείς δεν τους θεωρούμε ρουφιάνους. Λυπούμαστε όμως που για την παρούσα διοίκηση, ο έλεγχος που ζητούν οι συμπολίτες μας είναι ρουφιανιά.

Η ενότητα άλλωστε που ευαγγελίζονται κάποιοι δεν έρχεται από μόνη της, ούτε με απειλές. Έρχεται με τη σοβαρή ενημέρωση της εκάστοτε διοίκησης, προς τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις και όχι με κρυφές και μονομερείς ενέργειες, που τις μαθαίνουμε τυχαία εκτός Δημοτικών Συμβουλίων.

Αν η Δημοτική αρχή είχε την ανάγκη μας και ήθελε τη βοήθεια μας, όπως δηλώνει...λόγω κορονοιού, να της ξαναθυμίσουμε και από δω, ότι είμαστε παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Δεν κληθήκαμε σε καμία σύσκεψη για το εν λόγω θέμα και ούτε μας ζητήθηκε βοήθεια ή άποψη, για την λήψη μέτρων πρόληψης για την πανδημία εντός του νησιού μας. Ουδέποτε αρνηθήκαμε βοήθεια που μας έχει ζητηθεί.

Όσον αφορά για τα άλλα θέματα, όπως του πεζόδρομου της Αμπελικής και τη διερεύνηση της ορθότητας απαντητικών εγγράφων της ΔΕΥΑ, θα ζητήσουμε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και όποιος έχει στοιχεία για δήθεν καταγγελίες και μηνύσεις από την παράταξή μας, ας τα καταθέσει και εμείς θα αναλάβουμε την όποια ευθύνη μας αναλογεί. Οι αντιπαραθέσεις μέσου του Τύπου δεν βοηθάνε κανέναν, αντίθετα δημιουργούν σύγχυση και πολλές φορές οδηγούν τους αναγνώστες σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης, παίρνουμε δύναμη και σας υποσχόμαστε ότι θα μείνουμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε ως αυτοδιοικητικοί να επιτελούμε το έργο μας και να τιμούμε την εμπιστοσύνη σας.

Με υπομονή και αρετή θα συνεχίσουμε, γιατί όπως λέει και ο ποιητής «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».