Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Σταμάτης Περίσσης: Μια ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ απάντηση στο ύφος του κ. Ευσταθίου σε μια ανακοίνωση του ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Φίλες και φίλοι,

Ποια ήτανε η πρώτη βαρύγδουπη ανακοίνωση του κ. Ευσταθίου;

Η δημοτική αρχή όταν προσπαθούσε να επισκευάσει το κατεστραμμένο πεζοδρόμιο της Νέας παραλιακής,να συμμορφώσει το χώρο που οι άνθρωποι κάνουν το μπάνιο τους το καλοκαίρι και να συμπληρώσει ένα κομμάτι πεζοδρομίου που δεν υπήρχε, ούτως ώστε οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του νησιού να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια.

Τι έκανε λοιπόν;

Ρουφιάνεψε σε όλες τις υπηρεσίες ότι δεν είχαμε άδεια της Αρχαιολογίας και μας σταμάτησαν. Άδεια δεν είχαμε ζητήσει διότι πέρσι το καλοκαίρι είχαν γίνει έργα στον ίδιο δρόμο και η αρχαιολογία είχε δώσει άδεια και νομίζαμε ότι δεν χρειάζεται πάλι, τώρα τη ζητήσαμε ξανά.

Η δεύτερη ανακοίνωση έγινε με αφορμή δήθεν την ενημέρωση μας για τις θέσεις τους στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ,στην πραγματικότητα όμως για να μας ενημερώσουν ότι είχαν κάνει μήνυση στον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για δήθεν ψευδή ενημερωτικά στοιχειά που είχαν ζητήσει.
Να αυτοδιοικητικοί, να μαλάματα που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και νομίζουν πως θα λύσουν τις πολιτικές διαφορές τους ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή. Όχι μόνο ρουφιάνοι, αλλά και διώκτες των πολιτικών τους αντιπάλων των δεκαετιών 1950, 1960, 1970.

Και τώρα τρίτη φορά χυδαιολόγοι και πολιτικοί ψεύτες.

Ψεύτες διότι 2 μήνες που η συγκοινωνία γινότανε με ένα καράβι επιδοτούμενο 3 φορές την εβδομάδα με το Βόλο και έφευγε από τα νησιά μας μόνο απόγευμα με αποτέλεσμα όποιος πήγαινε στο Βόλο επρεπε υποχρεωτικα να μεινει 2 βραδυα δεν έβγαλε τσιμουδια.

Γιατί μήπως πήρε κανένα τηλέφωνο στο δήμο εάν είχαμε κάποια ανάγκη με τις συνθήκες του κορωνοϊου;

Η δημοτική αρχή όμως και όλες οι υπηρεσίες της δούλευαν με κίνδυνο και αυταπάρνηση.
Εκτός όλων των άλλων αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των συμπολιτών μας και με την συνδρομή και άλλων ζητήσαμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας 2 πράγματα. Στα υπάρχοντα δρομολόγια να προστεθούν άλλα 2 που να φεύγουν το πρωί από τα νησιά μας και να μπει ένα τουλάχιστον δρομολόγιο την εβδομάδα προς Μαντούδι.

Και τα δύο αιτήματα μας έγιναν δεκτά. Το ότι υπήρξε εμπλοκή στον αριθμό των πλοίων δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα φυσικά και είναι καλό να υπάρχουν 2 πλοία.

Όσο για το επιχείρημα του κ. Ευσταθίου ότι αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, αλλού αυτά.
Αφού θα γινόταν και χωρίς την παρέμβασή μας γιατί δεν είχε γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο;

Ο κόσμος ξέρει βλέπει και κρίνει.

Όσο για το χυδαιολόγος που στάζει φαρμάκι φαίνεται από τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ χαρακτήρα που δίνει στην ανακοίνωσή του και όχι τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Για τούς 3 άνδρες του συνδυασμού μας είμαστε υπερήφανοι, έχουν στην πλάτη τους δεκάδες χρόνια προσφοράς στο νησί, εκείνος τι συγκεκριμένα έχει προσφέρει στο νησί μας;
Λίγη σεμνότητα και δουλειά για τον τόπο δεν βλάπτει. Αφήνω την διχόνοια που προσπαθεί να σπείρει μεταξύ των 3 Δημάρχων· είναι λίγος για να το καταφέρει.

Όσον αφορά τα υπονοούμενα και τις λάσπες του για μένα, σε άλλους. Ας κοιτάξει γύρω του (δεν εννοώ τους συμβούλους φυσικά ) εκείνος ξέρει ποιους εννοώ και θα τους βρει. Αν τους έχει ξεχάσει, εδώ είμαστε εμείς να του τους θυμίσουμε όταν το κρινουμε απαραίτητο.

Ανάμεσα σε αυτές τις 3 ανακοινώσεις του, ο Δήμος έχει κάνει τεράστιο έργο και βήματα σε όλους τους τομείς.

Θα υποχρεωθεί να υποστεί το βάσανο να μάθει τις προόδους του δήμου μας, όταν δώσει ο Θεός και μείνει στο νησί, που λέει ότι θέλει να υπηρετήσει.

Αυτή είναι η δημιουργική αντιπολίτευση που θα έκανε; Με τη μάσκα του χαμόγελου που φορά;

Όσο για τον κόσμο που καλεί να μας ελέγχει, δεν χρειάζεται την επίκληση του, ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος. Άλλο πράγμα φοβάμαι πως τους ζητά· όσο λείπει να είναι στο πόδι του ρουφιάνοι.

Δεν θα φάει, λάθος πόρτα χτυπά.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω έτσι, όμως προκλήθηκα. Βάναυσα.

Εύχομαι να είναι και η τελευταία.