Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η καλοκαιρινή Σκόπελος με τα μάτια της μικρής Δέσποινας

Είμαι από τη Σκόπελο, "την νήσον εκείνην, ήτις εξασκεί γλυκείαν μαγείαν εφ΄ όλων των τέκνων της και μεταβάλλει εις φανατισμόν την αγάπην της πατρίδος...",  έλεγε ο συγχωρεμένος Γιάννης Σακελλαρίου, δανειζόμενος τα λόγια του Αλ. Παπαδιαμάντη από το διήγημα "Κοκκώνα Θάλασσα" και η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του πέρασε στα παιδιά του, στα εγγόνια του και τα δισέγγονα.

Η μικρή Δέσποινα, δισέγγονη του Σκοπελίτη Γιάννη Σακελλαρίου, αγαπάει τη Σκόπελο και ανυπομονει κάθε καλοκαίρι να έρθει στο νησί για να περάσει ξένοιαστες διακοπές. Τις ημέρες της καραντίνας η 10χρονή Δέσποινα αναπολούσε το αγαπημένο της νησί και ένιωσε την ανάγκη να γράψει μια έκθεση γι’ αυτό.

Διαβάστε την:

Σκόπελος | Το ωραιότερο νησί του κόσμου! 

Όπως ξέρετε, υπάρχουν πολλά νησιά, αλλά όταν κοιτάζω τον χάρτη ένα ξεχωρίζει. Είναι η Σκόπελος, το πιο μαγευτικό νησί του κόσμου!
Έχω κάνει τα καλύτερα μπάνια εκεί και τις καλύτερες διακοπές! Κάθε καλοκαίρι περιμένω πώς  και πώς να πάω Σκόπελο! Στο καράβι βλέπω τα καταγάλανα νερά της, τα ωραία δελφίνια και τους μαγευτικούς βράχους της. Επίσης κάποιες φορές φαντάζομαι γοργόνες πάνω στα βραχάκια να με χαιρετούν με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά!

Με το που φτάνουμε στη Σκόπελο τρέχω ν' αφήσω τη βαλίτσα μου και πηγαίνω να πάρω λαχταριστό παγωτό καραμέλας με παγωμένη σοκολάτα από το μαγαζί “Καράβια”. Μετά πηγαίνω στη θάλασσα τρώγοντας την πεντανόστιμη σκοπελίτικη τυρόπιτα. Συνήθως πηγαίνουμε στο Γλυστέρι, στον Πάνορμο, στον Στάφυλο και στον καημένο τον Αμάραντο. Στενοχωρήθηκα πολύ όταν κάηκε! Ευτυχώς δεν κάηκαν τα τρία δεντράκια!

Γυρνώντας στο σπίτι κάνουμε μπάνιο και τρώμε μεσημεριανό στο κιόσκι. Αφού τελειώσουμε, πηγαίνουμε ξανά στα “Καράβια” και τρώμε πίτσα. Τέλος, κάνουμε μια βόλτα στο λιμάνι και μετά πάμε στο σπίτι για ύπνο. Κάποιες φορές στο βράδυ πηγαίνουμε στον Ξηντάρη και τρώμε βραδινό ακούγοντας παραδοσιακή μουσική. Την τελευταία μέρα πηγαίνουμε στον Αη Γιάννη το Καστρί και κάνουμε ευχές για την επόμενη χρονιά...

Μπορεί ο κορωνοϊός να εξαπλώνεται και να μην μπορούμε να ξαναπάμε, αλλά δεν μπορεί να σβήσει τις υπέροχες αναμνήσεις μου!

Δέσποινα Σαραντίδου
10 ετών