Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Μάθετε να αναγνωρίζετε το σήμα για βοήθεια από θύματα κακοποίησης

Σε εκφοβισμό (ή μπούλινγκ, αγγλ. bullying), Εμπορία Ανθρώπων (ή τράφικινγκ, αγγλ. trafficking) ενδοοικογενειακή βία, απαγωγή κλπ.
 Αυτό είναι το διεθνές σήμα για να ζητάμε ΒΟΗΘΕΙΑ- HELP ME
Παρακαλώ μοιραστείτε το για να ενημερώσετε τους ανθρώπους:1) να αναγνωρίσουν ότι κάποια προσπαθεί να ζητήσει ΒΟΗΘΕΙΑ ή
 2) μπορεί να το χρησιμοποιήσει η ίδια

Το «Signal For Help» είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης «Canadian Women’s Foundation». Ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας, για να βοηθήσει τα θύματα κακοποίησης να ζητήσουν βοήθεια, χωρίς να αφήσουν ψηφιακά ή άλλα ίχνη.

Σε περίπτωση που δείτε κάποια γυναίκα να σχηματίζει αυτό το σήμα, καλέστε το 100 ή τη γραμμή 15900.

 

Στο παραπάνω video φαίνεται μια γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, να μιλά με μια φίλη της μέσω βιντεοκλήσης. Και ενώ υποτίθεται πως συζητούν για μια συνταγή για ψωμί, το θύμα κάνει ένα σήμα με το χέρι του. Ώστε η φίλη να αντιληφθεί πως της ζητεί βοήθεια καθώς υφίσταται κακοποίηση. Μάλιστα, ο άντρας της βρίσκεται από πίσω της. Ωστόσο κάνει το σήμα διακριτικά και δεν γίνεται αντιληπτή. Η φίλη αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται, δείχνει σοκαρισμένη και το βίντεο ολοκληρώνεται εκεί.

Το μήνυμα

Μπορεί αυτή να μην είναι μία πραγματική σκηνή, να μην πρόκειται για αληθινό θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Αφού το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια καμπάνιας ενημέρωσης ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών. Και της προώθησης του «Signal For Help» (Σήμα για βοήθεια). Ώστε να φτάσει το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη και να μπορέσουν να βοηθηθούν όσες περισσότερες γυναίκες γίνεται. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως το σενάριο της καμπάνιας δεν αντανακλά την καθημερινότητα χιλιάδων γυναικών απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, oι οποίες ζουν με την κακοποίηση εκεί όπου θα έπρεπε να αισθάνονται πιο ασφαλείς από οπουδήποτε αλλού. Στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.