Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Επίδομα θέρμανσης για «γκαζόλαμπα» με τις τιμές πετρελαίου στα ύψη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Τα λαϊκά σπίτια ξεπαγιάζουν, η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΦΠΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Επίδομα θέρμανσης για …γκαζόλαμπα επιφυλάσσει η Κυβέρνηση της ΝΔ για τους κατοίκους του νησιού μας (όσους πληρούν τα υποτίθεται αυξημένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία αποκλείουν δεκάδες νοικοκυριά), τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει απογειωθεί στο 1,33 € και η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα εργαζομένων, βιοπαλαιστών και συνταξιούχων.
Με τη «θερμομέτρηση» της ΕΜΥ οι οικισμοί της Σκοπέλου κατατάχθηκαν με τους εξής συντελεστές:
Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά στον οικισμό της Σκοπέλου  δικαιούται 300€ Χ 0,49 = 147 € + 117,60 (προσαύξηση 20% για κάθε τέκνο)= 264,60€. Συγκριτικά με την τιμή που είχε πέρυσι  το πετρέλαιο στο άνοιγμα (0,85€), για 1.000 λίτρα απαιτούνταν 850 € και το επίδομα θέρμανσης ανέρχονταν στα 150€ περίπου. Φέτος, με 1,33€ το λίτρο, απαιτούνται 1.330€ και το επίδομα ανέρχεται στα 265. Αρα η λαϊκή οικογένεια βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κατά 350 € κατά προσέγγιση!

Είναι φανερό ότι  η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει το άσπρο μαύρο «πανηγυρίζοντας» που τα πλατιά κοινωνικά στρώματα θα πάρουν τάχα αυξημένο επίδομα. Κομπορρημονεί μάλιστα ότι δίνει φέτος 174.000.000€ όταν το 2014 η συνολική δαπάνη ήταν 204.000.000!

Συνεχίζει επάξια τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πετσόκοψε το επίδομα φτάνοντάς το στα 64.000.000 το 2019!

Απογειώνουν την κοροϊδία τα  στελέχη και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος την  ώρα που:
- οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν ηλεκτροσόκ για να αβγατίζουν τα κέρδη των «πράσινων μονοπωλιακών αρπακτικών», 
- η ανεργία στο νησί τσακίζει κόκαλα, 
- 100 οικογένειες λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια, 
- βιοπαλαιστές βρίσκονται σε απόγνωση, 
- ασθενείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν τη γιατρειά τους εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας, 
- ΔΕΔΔΗΕ και πάροχοι απειλούν με ξήλωμα των ρολογιών και κατασχέσεις  όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια. 

Αυξημένες επίσης είναι  οι ανάγκες για θέρμανση, λόγω και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο Κέντρο Υγείας, τα σχολεία, τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, ενώ πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από τον Δήμο Σκοπέλου σε  περίπτωση εκτεταμένης και μακρόχρονης διακοπής ρεύματος.


Να εξεταστεί τώρα  επίσης η δυνατότητα έκτακτης ξύλευσης για δικαιούχους με κοινωνικά κριτήρια, που θα βοηθήσει και τη διαχείριση του δασικού οικοσυστήματος, με  στελέχωση του Δασαρχείου Σκοπέλου με όλες τις επιστημονικές, διοικητικές και τεχνικές ειδικότητες υπαλλήλων.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δικαιότερης κατανομής και αυξημένου επιδόματος αποδεικνύουν ότι καλεί το λαό να μοιραστεί τη φτώχεια του, να βάλει μαγκαλάκι, να μπει στο «ψυγείο», για να περνούν απαρατήρητες  οι παχυλές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και εισφοροπαλλαγές για  τους εφοπλιστές, τους επενδυτές σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, τους κλινικάρχες,  τους καναλάρχες, τους μεγαλοξενοδόχους , συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτοί που σήκωσαν «το ξερό τους» και ψήφισαν τα μνημόνια (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), απέρριψαν τροπολογία που κατέθεσε στις 29/9/2021 το ΚΚΕ στη Βουλή, με την οποία ζητούσε για την ανακούφιση των λαικών οικογενειών:

1. Κατάργηση  ΦΠΑ και  Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

 2. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται.
Η απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και δαπανών!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι,  οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να δυναμώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:
-Φθηνή θέρμανση για όλους με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας.
-Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κέντρου Υγείας, των  σχολείων, του παιδικού σταθμού, των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών.
-Αμεση μείωση στην πράξη και όχι στα χαρτιά από τη Δημοτική Αρχή (που επίσης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα) των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, συμψηφισμός για τα καταστήματα αυτοαπασχολουμένων που ήταν σε λοκντάουν 
-Καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση του  χειμώνα!

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΚΕ
Σκόπελος, 23 Νοεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.