Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΚΠΣ για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης

Η θέση της ΑΚΠΣ στα θέματα της 30ης Οκτωβρίου είναι:
Υπαίθριο στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο
Όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, αφού καταγγείλαμε την αφαίρεση από την κυβέρνηση αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στους Δήμους με τον Ν.3852/10, γνωστό ως Καλλικράτη, ζητήσαμε και έγινε αποδεκτή η μείωση σε 2 από 5 (που πρότεινε η δημοτική αρχή ) των νέων αδειών για καντίνες σε ιδιόκτητους χώρους και υπερψηφίσαμε την 1 επιπλέον άδεια για πώληση καλαμποκιού.
Άδειες καταστημάτων
Με αφορμή το θέμα ανάκλησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ελέγχου λόγω...
της όχλησης που προκαλεί η μουσική σε ανοικτούς χώρους, δηλώσαμε ότι ούτε τώρα ούτε στο μέλλον θα ψηφίσουμε θετικά αφού η νομοθεσία επιτρέπει την εγκατάσταση ηχείων σε υπαίθριους χώρους και μεταφέρει το πρόβλημα προς επίλυση στα δημοτικά συμβούλια. Επειδή είναι γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη χρήση ηχείων δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στους κατοίκους και επισκέπτες της Σκιάθου αλλά και στις απέναντι στεριές, ζητήσαμε συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για ανεύρεση λύσης κοινά αποδεκτής.
ΔΕΥΑ Σκιάθου
Σχετικά με το θέμα των προστίμων της ΔΕΥΑΣ, προτείναμε και υπερψηφίστηκε η αναβολή του θέματος γιατί το ποσό των 500 ευρώ για παράνομη σύνδεση με το δίκτυο της ύδρευσης ή της αποχέτευσης είναι πολύ μικρό. Όσον αφορά δε στην ύδρευση, η παράνομη σύνδεση είναι ουσιαστικά κλοπή και θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΣ.
Κοινωνικό τιμολόγιο είχε ζητήσει η ΑΚΠΣ στην αρχή της θητείας μας δηλαδή στις αρχές του 2011. Έτσι όπως έθεσε το θέμα η ΔΕΥΑΣ είναι αόριστο. Όπως σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας έτσι και στη Σκιάθο θα έπρεπε να μπουν κριτήρια, να αναφερθούν οι κοινωνικές ομάδες που θα ενταχθούν , να ορισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα εξετάζονται από επιτροπή. Θα έπρεπε παράλληλα να γίνει μείωση της τιμής σε όλους τους πολίτες λόγω της ακαταλληλότητας του νερού, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει. Αν και προτείναμε αναβολή και δηλώσαμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στην σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης κοινωνικού τιμολογίου , το θέμα υπερψηφίστηκε. Μπορούν λοιπόν όλοι να αιτηθούν μείωση 50% στην τιμή του νερού και παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να το κάνουν.
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
Υπερψηφίσαμε τον Κανονισμό Λειτουργίας και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου αφού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας. Τόσο ο Κανονισμός όσο και ο ΟΕΥ, στο σχέδιο του οποίου βοήθησε η κα Σοφία Μπαλαλά από το γραφείο προσωπικού του Δήμου, προήλθε μετά από συζήτηση και πραγματικά ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του Λιμενικού Ταμείου. Αξίζει να αναφερθεί και να επαινεθεί η βοήθεια και ο ζήλος του Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα. Σημαντική ήταν επίσης και η βοήθεια των Πασχάλη Πασχάλη, προέδρου, Μοσχαδώς Τσολοβίκου-Κανταράκη, Ευάγγελου Κωστόπουλου και της επικεφαλής μας Αναστασίας Φιλαρέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.