Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Σκοπέλου

Ερώτηση με τίτλο «Δραματική κατάσταση σε Γυμνάσιο και Λύκειο της Σκοπέλου του Ν. Μαγνησίας» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών.
Στην ερώτηση αναφέρουν:
«Οι κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου της Σκοπέλου αναδεικνύουν σε όλη της την οξύτητα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού.
Πιο συγκεκριμένα:
Το «στοίβαγμα» σε 25 έως 27 μαθητών ανά τμήμα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο.
Επιπλέον στο Γυμνάσιο λείπει Μαθηματικός και στο Λύκειο Φυσικός, με...
συνέπεια την απώλεια πολλών ωρών μαθημάτων και την εξώθηση των μαθητών στα φροντιστήρια, αναγκάζοντας τους γονείς -όσοι ακόμη έχουν την οικονομική δυνατότητα- να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Δεν έχει προσληφθεί ακόμη καθαρίστρια στο Γυμνάσιο.
Αν και οι πύλες των σχολείων έχουν πάνω από 2 μήνες που άνοιξαν, η εικόνα που παρουσιάζουν είναι ερήμωσης και εγκατάλειψης, παράθυρα σάπια, πόρτες χαλασμένες, αίθουσες άβαφες, κτηριακές εγκαταστάσεις που δεν προσφέρουν ούτε προστασία ούτε ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Επίσης αυξημένες παραμένουν και οι οικονομικές υποχρεώσεις των σχολείων, λόγω της υποχρηματοδότησης τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει καμία διαβεβαίωση από τη Σχολική Επιτροπή ότι θα υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, αλλά να παραμένουν άλυτα τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων για αναβάθμιση των εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικής - Χημείας, και η δημιουργία εργαστηρίου Τεχνολογίας που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα κενά που ήδη υπάρχουν τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε καθαρίστριες.
Αν και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι ατέλειωτες χαμένες ώρες μαθημάτων.
Αν θα επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων της Σκοπέλου με την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.»

1 σχόλιο:

  1. Τα υπόλοιπα κόμματα εχουν πάρει το μήνυμα η τηρούν σιγήν ιχθύος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.