Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Σκιάθο

Μετά τη Σκόπελο, (κλικ) ερώτηση για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Σκιάθο κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών.
Στην ερώτηση αναφέρουν:
Σε διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι μαθητές, οι γονείς και κάτοικοι της Σκιάθου, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών σε Α' βάθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση του νησιού, ώστε να καλυφθούν οι έως σήμερα ατέλειωτες χαμένες ώρες μαθημάτων, αλλά και τα οργανικά - λειτουργικά κενά που...
υπάρχουν ως σήμερα και συγκεκριμένα:
Στο 1o Δημοτικό λείπει καθηγητής Γερμανικών
Στο 1o Δημοτικό λείπουν ένας δάσκαλος, δάσκαλος Μουσικής και δάσκαλος για το τμήμα Υποδοχής.
Δραματική δε συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα τμήματα Ειδικής Αγωγής και στα δύο Δημοτικά, τα οποία έχουν να λειτουργήσουν εδώ και 4 χρόνια αν και υπάρχουν 11 μαθητές με πιστοποίηση. Γεγονός που καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την παρακολούθηση και τη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι αναγκάζονται πολλές φορές να μένουν στο σπίτι τους.
Στο Γυμνάσιο και Λύκειο λείπουν:
- 2 φιλόλογοι, ας σημειωθεί επίσης ότι φιλόλογος του Γυμνασίου ζήτησε από τις 16.10.2012 άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο και δεν έχει γίνει ακόμη η αναπλήρωσή της.
- 1 Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
- 1 Καθηγητής Μουσικής
- 1 Φιλόλογος για το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Γυμνασίου.
- Επίσης δεν αναπληρώνονται οι φιλολογικές και φυσικομαθηματικές ώρες μαθητή στον οποίο έχει δοθεί έγκριση από την Υγειονομική Επιτροπή για κατ' ιδίαν και κατ' οίκον διδασκαλία.
- Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο οποίο φοιτούν 32 μαθητές, υπολειτουργεί, καθώς η επάρκεια του διδακτικού προσωπικού φτάνει στο 25%.
Επειδή η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θεωρεί ότι οι χαμένες διδακτικές ώρες αποτελούν πρόβλημα μόνο όταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:
- Να προσληφθούν άμεσα μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.