Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών: Απελπιστική εικόνα στα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου

Για απελπιστική εικόνα στα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου, η οποία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου καταψήφισε και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2013 και την Έγκριση του Απολογισμού του 3ου τριμήνου.
Σύμφωνα με την ΑΚΠΣ:
«Το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος που πρότεινε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως ήταν επόμενο αφού ο Δήμος Σκιάθου είναι καταχρεωμένος, ήταν καθαρά πρόγραμμα συντηρήσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή όμως τροποποίησε την πρόταση της Υπηρεσίας, μηδενίζοντας σχεδόν τα ποσά στις συντηρήσεις οδοποιίας, σχολειών κλπ για να προσθέσει την σύνταξη Μελέτης Αποκατάστασης της Πρόσβασης στο Κάστρο, ύψους 53.850,0 Ευρώ, ακολουθώντας δυστυχώς τακτικές και μεθόδους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και...
στο Παρατηρητήριο. Κατατμώντας δηλαδή το έργο σε έξι μικρότερα με προφανή σκοπό να δοθούν με απευθείας ανάθεση σε ημέτερους και όχι να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Ως έμπρακτοι υποστηρικτές της προσπάθειας συντήρησης της μοναδικής Καστροπολιτείας μας και ενεργά μέλη των «Φίλων του Κάστρου», θα ψηφίζαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, με ενιαία όμως και όχι κατατμημένη την Μελέτη Πρόσβασης, ζητώντας μόνο την αύξηση των κωδικών συντηρήσεων. Η συντήρηση των δρόμων, των κτιρίων και κυρίως των σχολείων έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων μας.
Όμως δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε ένα Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος το οποίο η Περιφέρεια υποχρεούται, βάσει νόμου περί κατατμήσεων έργου, να μην εγκρίνει, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για την σύνταξη του προϋπολογισμού που πρέπει να ψηφισθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά στην Έγκριση του 3ου Τριμήνου η οποία είναι καταγραφή των οικονομικών πεπραγμένων, καταψηφίστηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η εικόνα των οικονομικών του Δήμου είναι όπως και όλα τα προηγούμενα Τρίμηνα απελπιστική. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την συνάντηση όλων των συμβούλων με την συμμετοχή λογιστών και οικονομολόγων για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου αφού η κατάσταση χειροτερεύει. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 2013 θα πρέπει ο προϋπολογισμός να εκτελείται με απόκλιση το πολύ 10% διαφορετικά θα υποχρεώνεται ο Δήμος σε απολύσεις προσωπικού (μείωση εξόδων) και υποχρεωτική αύξηση των τελών (αύξηση εσόδων). »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.