Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή είχε η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου κα Ελένη Κοντοζήση με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα παραρτήματος Σ.Δ.Ε. και στη Σκόπελο. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου διαβεβαίωσε την κα Κοντοζήση ότι είναι θετικός στη δημιουργία παραρτήματος στο νησί και ότι ο Δήμος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το παράρτημα Σ.Δ.Ε. θα λειτουργήσει στη Σκόπελο το σχολικό έτος 2013-14 εφόσον υπάρξουν αιτήσεις ενδιαφερομένων
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας [Σ.Δ.Ε.] – ένα καινοτόμος θεσμός για ενήλικες – υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού και είναι δημόσιο σχολείο. Παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας και συμπολίτισσες μας, 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι δημόσιο σχολείο και οι απόφοιτοί του μπορούν να εργαστούν ως ΥΕ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους εγγραφόμενοι στα μεταγυμνασιακά Ι.Ε.Κ. και σε Λύκεια της επιλογής τους.
Τα μαθήματα που διδάσκονται (γραμματισμοί) ενδεικτικά είναι: η ελληνική και η...
αγγλική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα μαθηματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα (μουσική, εικαστικά, κλπ), θέματα περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες όσων το παρακολουθούν, και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων και τα δεδομένα της εποχής μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι διδάσκοντες, οι εκπαιδευόμενοι και τα στελέχη ψυχολογίας και σταδιοδρομίας έχουν στη διάθεσή τους έναν κορμό εκπαιδευτικού υλικού από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων [Ι.Δ.ΕΚ.Ε.], το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με έντυπο και οπτικο-ακουστικό υλικό παλαιοτέρων ετών, βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και του διαδικτύου. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο – χωρίς επιπλέον το άγχος των εξετάσεων – και επομένως ο υπόλοιπος χρόνος παραμένει ελεύθερος για την οικογένεια, την ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες μας συμμετέχουν σε Σχέδια Δράσης (Projects), Εθνικά και Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (Grundtvig) και καινοτόμες δράσεις.
Το σχολείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και αγορά, εν γένει με τους τοπικούς φορείς, μέσα από τακτικές εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφώσεις, ενώ απώτερος σκοπός του είναι η ένταξη στους κόλπους του όσων συμπολιτών και συμπολιτισσών μας επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρεται –και την οποία δικαιούνται και αξίζουν– για προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ευημερία.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421048762 (4:00–9:00 μ. μ.)
Ιστοσελίδα Σ.Δ.Ε.: sde-volou.mag.sch.gr
«Κι όσα σημειώνω τα σημειώνω, γιατί δεν υποφέρνω να βλέπω το άδικο να πνίγει το δίκιο.
Για κείνο έμαθα γράμματα στα γεράματα και κάνω αυτό το γράψιμο το απελέκητο,
ότι δεν είχα τον τρόπο όντας παιδί να σπουδάσω»
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, «Απομνημονεύματα»

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.