Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καράφα, μικροβιούχα και γεωτρύπανα!

Τι γυρεύει ένα γεωτρύπανο στη Σκόπελο;
«Αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα, στο μέλλον θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το νερό...» μας είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκοπέλου Θανάσης Φαδάκης, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μιλώντας για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας, ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Σκούρα να προγραμματίσει μία συνεδρίαση με θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.
Την ίδια στιγμή που τίθεται θέμα ποσότητας και ποιότητας του νερού για το μέλλον, ένα γεωτρύπανο κόβει βόλτες στη Σκόπελο και σύμφωνα με πληροφορίες μας πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε...
ιδιωτικούς χώρους! Για το θέμα αυτό η ΔΕΥΑ έχει κάνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου και στην υπηρεσία υδάτινων πόρων.
Να σερβίρεται καράφα με νερό βρύσης, αντί για εμφιαλωμένο,
στα δημοτικά συμβούλια, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ
Ταυτόχρονα, εν αμφιβόλω τίθεται και η ποιότητα των εμφιαλωμένων που αγοράζει η πλειοψηφία των Σκοπελιτών, αφού σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου(κλικ) ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης το εμφιαλωμένο μπορεί να μεταβληθεί σε «μικροβιούχο».
Σε δελτίο Τύπου της ΕΝ.ΚΑ. Βόλου σημειώνεται:
«Όλοι έχουμε παρατηρήσει που αποθηκεύονται τα εμφιαλωμένα νερά. Σχεδόν ποτέ δεν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω των 18°C, όπως ορίζει σαφώς η νομοθεσία. Αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 30°C και 38 °C οπότε τελικά το νερό που πίνουμε μεταβάλλεται από π.χ. ασβεστούχο σε «μικροβιούχο». Η ανυπαρξία συνεχών και αυστηρών ελέγχων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
Τι δείχνουν οι έρευνες
Σύμφωνα με έρευνες, μεγάλο ποσοστό των δειγμάτων εμφιαλωμένου νερού που ελέγχθηκαν, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της νομοθεσίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κύριοι «ένοχοι» για τη μικροβιολογική μόλυνση (κολοβακτηρίδια, ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια) των εμφιαλωμένων νερών είναι ο εξοπλισμός της εμφιάλωσης και κυρίως η θερμοκρασία αποθήκευσης των εμφιαλωμένων νερών.
Ανενημέρωτοι παραμένουν οι Σκοπελίτες για την ποιότητα
των νερών των πηγών
1.000€ το κυβικό!
Πληρώνουμε 1.000 φορές ακριβότερο ένα προϊόν που υπάρχει άφθονο στο σπίτι και στη φύση….
Έχει φθάσει το 1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό να κοστίζει όσο και ένα λίτρο βενζίνης.
Το νερό βρύσης κοστίζει 1,00 € το 1 κυβικό μέτρο δηλαδή τα 1000 λίτρα.
Το εμφιαλωμένο κοστίζει από 0,5 έως 2 € το λίτρο δηλαδή πάνω από 1.000€ το ένα κυβικό μέτρο!»

32 σχόλια:

  1. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΟΝ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»:
    «οι κεντρικοί αγωγοί μεταφοράς νερού και στα τρία διαμερίσματα του Δήμου είναι από αμιαντοσωλήνες (Ν. κλήμα), ανεπαρκούς διατομής, φθαρμένοι με προβλήματα διαρροών (Σκόπελος) και προβληματικής όδευσης (Γλώσσα) και κατά συνέπεια απαιτείται η άμεση αντικατάστασή τους».
    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα ότι άλλη φορά δεν θέλει εμφιαλωμένο νερό στο τραπέζι του αλλά καράφα από τη βρύση, για να το πει αυτό σημαίνει ότι το νερό είναι μια χαρά γιατί θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις?

      Διαγραφή
  2. Φαδάκης Αθανάσιος11 Μαΐου 2012 στις 6:36 μ.μ.

    Δεν απαντώ σε ανώνυμες ερωτήσεις.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ πρόεδρε,
      ρητορική είναι η ερώτηση...
      Δεν περίμενα απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Τι να απαντησετε κυριε προεδρε ;;
      δεν απαντατε σε ανωνυμες ερωτησεις ;; αυτη φαινετε θα ειναι η νεα ταξη με την οποια υπηρετητε εσεις το κοινο συμφερον και καλο του τοπου.
      οταν ομως βρεθει καποιος "κακοπροαιρετος" με βαση τα δικα σας δεδομενα και βγαλει το θεμα παραεξω, τοτε ολοι τρεχετε να πειτε οτι κινηται με δολο και σκοπο να βλαψει το νησι και τον τουρισμο του.
      τι να πουμε και εμεις κυριε προεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για εσας που το μονο που αρνειστε ειναι οι ανωνυμες ερωτησεις , σε αντιθεση με τις ανωνυμες ψηφους που σας τοποθετησαν εκει που βρισκεστε ;;;
      και μην βιαστητε να πειτε οτι αντιπολιτευωμε το εργο σας. σας μιλαω επι λογω τιμης οτι ειμαι ενας ανωνυμος ψηφοφορος του δικου σας συνδυασμου , που δυστηχως κανετε το παν να του επιβεβαιωσετε οτι εκανε λαθος.
      με τιμη
      ενα κοροϊδο που δεν θελει απαντησεις.

      Διαγραφή
  3. Θα θελα να κάνω μια πρόταση .
    Πολίτες που έχουν παράνομες γεωτρήσεις ή χρωστάν στς Μιχαλούς καλά είναι να μην πάρουν μέρος στο διάλογο .
    Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην σερβίρεται ΤΙΠΟΤΑ.
    Να φέρνουν τα παγούρια τους από το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hΜπορεί να τοποθετηθεί ο προεδρος ΔΕΥΑΣ ως προςν την καταλληλότητα του ντόπιου μας νερού, ώστε να αποφεύγουμε λοιπόν τα εμφιαλωμένα ή θα αρκεστεί στο ότι δεν απαντά σε ανώνυμες ερωτήσεις...??? Το θέμα είναι σοβαρό...εκτός και αν δεν τον συμφέρει να απαντήσει και κρύβεται πίσω από το δακτυλό του...!
    Εξάλου το είχε δηλώσει στην Ολλανδική τηλεόραση...ότι δουλεύει πολύ σκληρά...άρα...θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει...σωστός...??

    Αντώνης...
    (έτσι για να μην είμαι και ανώνυμος και τον προσβάλω)...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποιότητα τον νερών ελέγχετε μηνιαία (και όπως ορίζει ο νόμος)από πιστοποιημένο εργαστήριο και τα αποτελέσματα στέλνονται στην διεύθυνση δημόσιας υγείας του νομού .
      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κώστα,
      τα αποτελέσματα από το πιστοποημενο εργαστήριο πρέπει ΚΑΙ να αναρτώνται στο διαδίκτυο, για να γνωρίζει ο δημότης που πληρώνει τι νερό πίνει...
      Θεωρείς ότι οι Σκοπελίτες αγοράζουν εμφιαλωμένο γιατί θέλουν να ξεδεύουν τα χρήματα τους και να γεμίζουν με πλαστικό το νησί;

      Διαγραφή
    3. Και ποιος είναι αυτός που ξέρει να διαβάζει τέτοιου είδους εξειδικευμένες εξετάσεις . Μαλών όλοι έχουν αποφοιτήσει χημικοί μικροβιολόγοι μηχανικοί ιατροί κτλ .... σε τούτο δω τον τόπο, λες ;
      Δεν νομίζω , αλλά αυτό που νομίζω είναι ότι όλοι σε τούτο δω τον τόπο γεννηθήκαν ξέρω-ολες .
      Τα αποτελέσματα είναι στα γραφεία της Δημοτικής επιχείρισης και στην διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού και όποιος θέλει η πόρτα είναι ανοιχτή και δεν θα αποτελέσουν πεδίο φτωχής αντιπολίτευσης σε κανέναν και για κανέναν λόγο .
      Μ. Αλέξανδρος .

      Διαγραφή
    4. ΜΕΓΑ Αλέξανδρε, δημοσιεύστε εσείς τα αποτελέσματα και εμείς οι αμόρφωτοι όλο και κάποιον θα βρούμε να μας τα εξηγήσει

      Διαγραφή
  6. Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός πως η ΔΕΥΑΣ «αποκρύπτει» στοιχεία που έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος της Σκοπέλου.
    Αναρτηθήκατε ποτέ γιατί ακούμε ΔΕΥΑΣ και μας «σηκώνεται η τρίχα»;
    Μήπως γιατί, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσή της, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου ακολούθησε μια λαθεμένη πολιτική, βασισμένη σε αλισβερίσια και προσωπικές εξυπηρετήσεις; Μια πολιτική συμφερόντων «ιδιωτικής» εταιρείας, με ότι αυτό συνεπάγεται;
    *
    Γνωρίζουμε πως ο σημερινός της Πρόεδρος, ο κος Φαδάκης, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και άπειρα καθημερινά προβλήματα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά -και το έχει αποδείξει εξάλλου με τη μέχρι σήμερα στάση του- πως δεν εξαγοράζεται και πως έχει σκοπό να εξυγιάνει την επιχείρηση με κάθε «πολιτικό» κόστος.
    Θα ήθελα λοιπόν να του πω πως, του δίνεται τώρα μια πολύ ευκαιρία να μας κάνει κοινωνούς των θεμάτων που απασχολούν το νησί και τους κατοίκους του μέσω της επιχείρησης, κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του. Να είναι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί ο Κος Πρόεδρος είναι τόσο εύθικτος!!! Του έγινε κάποια προσωπική ερώτηση, προσεβλήθει και αρνήθηκε να απαντήσει; Ήμαρτον Κύριε! Σκέφτηκε πόσο έθιξε τους Σκοπελίτες, με τους χαρακτηρισμούς που στόλισε τους συντοπίτες του σε Ευρωπαϊκή τηλεόραση και έβγαλε και όλα τα άπλυτα της ΔΕΥΑ στη φόρα;
    Αφού δε θιγήκατε με όσα σας έσουραν οι Σκοπελίτες, και παραμένεται ακόμα στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ, κάντε τον κόπο παρακαλώ και ενημερώστε τον κόσμο: ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠ΄ΤΙΣ ΒΡΎΣΕΣ ΤΟΥ Ή ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε σίγουρος πως ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκοπέλου θα δώσει στοιχεία για την περιεκτικότητα παθογόνων μικροοργανισμών στο νερό που πίνουμε. Θα είναι μάλιστα ο πρώτος πρόεδρος της επιχείρησης (μετά από τόσες δεκαετίες λειτουργίας της) που θα το κάνει και προς τιμήν του.

      Διαγραφή
  8. Δέστε ένα κομμάτι βαμβάκι με ένα τούλι στη βρύση σας. Το νερό που καταναλώνετε θα σουρώνετε με το βαμβάκι. Αφήστε το 2-3 ημέρες. Θα δώσετε μόνοι σας την απάντηση στην ερώτηση: Τί νερό πίνουμε;
    Υ.Γ.Μην πείτε όμως το αποτέλεσμα στον Κο Πρόεδρο πάνω που πήρε την θαρραλέα απόφαση να πίνει απ΄το νερό της βρύσης του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο τα στερεά μικρο σωματίδια και άλλο οι παθογόνοι μικροοργανισμοί . Δέσε καλύτερα κάνα βούρλο που λέει και ο λαός .

      Διαγραφή
    2. χαχα, πάντως κάτι θα δέσουν κάποιοι...

      Διαγραφή
    3. Απ΄ότι καταλαβαίνω, η σκουριά και η λασπιά που βγαίνει απ΄τις βρύσες μας μαζί με το (πόσιμο)νερό, δε σε ενοχλεί καθόλου!

      Διαγραφή
    4. Αν ο Κος ΚΕσμετζής είπε ότι τα αρνάκια τα πασχαλινά βλάπτουν περισσότερο, έχω να απαντήσω ότι το αρνάκι μέχρι πέρσι τουλάχιστον, το απολαμβάναμε που το τρώγαμε!
      Το νερό εδώ και χρόνια δεν το απολαμβάνουμε, γιατί βρωμοκοπάει! Το πίνουμε με το ζόρι!

      Διαγραφή
  9. Με τόσα άλατα,χλώριο και σκουριά (όπως το δείξατε και με τις κάμερες) δεν κάνει ούτε καν για μαγείρεμα ούτε για τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ζήσει σε πόλη μάλλον όχι .

      Διαγραφή
    2. Στην Αθήνα πίνουν νερό από την βρύση και δεν βρομάει και είναι μια χαρά.

      Διαγραφή
  10. Ο ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑΤΙ ΛΟΥΦΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ; ΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΞΕΙ ΕΞΑΛΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως αναφέρετε και οι προλαλήσαντες το νερό μας χρόνια τώρα παρουσιάζει θέματα δημόσιας υγείας που μακροσκοπικά τουλάχιστο είναι αισθητά (χρώμα, γεύση, οσμή). Ωστόσο εδώ τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας. Δεν είναι μόνο το θέμα της μικροβιακής επιβάρυνσης του νερού, (που πολύ αμφιβάλω και μόνο από την όψη του ότι ελέγχεται όπως θα έπρεπε). Εδώ τίθεται το θέμα της χρόνιας αμιάντωσης. Εάν οι σωλήνες είναι από αμίαντο τότε το νερό μας είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Η χρόνια αμιάντωση προκαλεί μακροπρόθεσμα πολύ δυσμενή προβλήματα στην υγεία (από δηλητηρίαση έως καρκίνο και με πολύ μεγάλη γκάμα επιπλέον θεμάτων). Επίσης ο αμίνατος επειδή φθείρεται σε ίνες, δεν ανιχνεύεται εύκολα με τις κοινές εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια Δημόσιας Υγείας, που γίνονται σε μηνιαία βάση. Μακάρι να ζητώνται κατά καιρούς από τη ΔΕΥΑΣ επιπλέον εξετάσεις και εάν αυτές έχουν βγει άπαξ θετικές θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί προς ενημέρωση των δημοτών (απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε νερό με αμίαντο για οποιαδήποτε χρήση, ακόμα και για το μπάνιο) και φυσικά θα έπρεπε χτες κιόλας οι σωλήνες να είχαν αντικατασταθεί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μικροπολιτικά παιχνίδια διότι νερό χρησιμοποιούμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑΝΑΣΗ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ,
    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ
    ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα καταχθόνιο σχέδιο και αυτό νοιάζει τον Σκοπελίτη και όχι η ποιότητα του νερόυ και η υγεία του, μερικοί είστε πραγματικά στην κοσμάρα σας.

      Διαγραφή
  13. Σε κάποια παλιά λαική συνέλευση που είχε γίνει στο Έληος, επί Βασιλούδη , ο κύριος Κεσμεντζής όταν ερωτήθει περί αμιαντοσωλήνων , υποστήρτιξε ότι τα αρνάκια το πάσχα είναι πιο βλαβερά από τους αμιαντοσωλήνες, ε αυτό θα είπε και στον τωρινό πρόεδρο, τι φταίει ο άνθρωπος αν τα αρνάκια είναι βλαβερά για την υγεία; Αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι ειδικότητα έχει ό Πρόεδρος η μήπως νομίζεις ότι είναι άσχετος σαν τους προηγούμενους.

      Διαγραφή
    2. Ο πρόεδρος σαν ηλεκτρολογος μηχανικος Ε.Δ.Ε. δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα των νερών, ο κύριος Κεσμετζής σαν χημικός πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος για αυτό.

      Διαγραφή
    3. Είδες άμα είσαι σπουδαγμένος, πόσα γνωρίζεις και μεταδίδεις και σοφίες σε πιο απλό κόσμο; Ελιώτες σας ζηλεύω που παρακολουθήσατε τέτοια συνέλευση!

      Διαγραφή
  14. η αληθεια ειναι πως καποιοι υπαλληλοι λενε πολλα ψεματα στους αιρετούς...
    αλλα δεν πιστευω πως ο Θανασης θα τσιμπησει.
    εχει προσωπικη αποψη και εξειδικευμενες γνωσεις στο αντικειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.