Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

1o Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου / 6η Συνάντηση χορωδιών


Στις 12 Μαρτίου η σχολική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου με τον καθηγητή μουσικής σχολείου κ. Σπηλιώτη Νικόλαο έλαβε μέρος στην 6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Καθηγητή, Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι εκτελεστές, πάνω από εβδομήντα μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιήθηκε στα...
πλαίσια του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό.

Η χορωδία, η οποία συστάθηκε τη φετινή σχολική χρονιά και αποτελείται από μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης τραγούδησε πέντε τραγούδια και απέσπασε  θετικά σχόλια και πολλά χειροκροτήματα. Κατά σειρά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου ανέβηκε στη σκηνή 3ο μετά τη Χορωδία Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά και Χορωδία 2ου Γυμνασίου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση της Ρόδης Κελεσίδο.

Τραγούδησε σε 4 γλώσσες, Γαλλικά, Γερμανικά, Γιαπωνέζικα και Ελληνικά φυσικά. 1. Avec Que La Marmotte (Beethoven) 2. Ντο ρε μι - απο τη μελωδία της ευτυχίας 3. Akai hana, shiroi hana 4. Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά- Σαββόπουλος Διονύσης 5. Διασκευή στα ελληνικά με στίχους των παιδιών απο το  We are the World -Michael Jackson. Ο κόσμος ενθάρρυνε τα παδιά στην κατάμεστη (1200 θέσεων) αίθουσα του THESSALIKON GRAND HOTEL τα οποία και καταχειροκρότησε! Εντύπωση έκανε η χορωδία του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου, που τραγούδησε στο τέλος της βραδιάς, η οποία έσπευσε να συγχαρεί τους μικρούς συμμετέχοντες από τη Σκιάθο και σε όλη τη διάρκεια των τραγουδιών χειροκροτούσε στο ρυθμό μας.

Στο πιάνο συνόδευσε η μαθήτρια του Γυμνασίου Πάρνου Μαρία.

Όπως μας είπε η διευθύντρια του Σχολείου κα Συκιώτου Δήμητρα «η δημιουργία της χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, έχει σαν σκοπό ν΄ ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στις δραστηριότητες των μαθητών, να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη χορωδιακή πράξη και να πλουτίσουν τις μουσικές τους γνώσεις.  Η συμμετοχή στη χορωδία καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την κοινωνική μάθηση μέσα από την ομάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.