Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σκιάθος: Ημέρα αφιερωμένη στη δύναμη της φιλίας

1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου δάσκαλοι και μαθητές αφιέρωσαν όλη την διδακτική ημέρα σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό είχαν να δείξουν σε μικρούς και μεγάλους, πόσο κακό προκαλεί η επιθετική συμπεριφορά και πως για να είναι η ζωή μας όμορφη και ήρεμη στη σχολική κοινωνία χρειάζεται συνεργασία, κατανόηση  και αγάπη.

Το πρώτο δίωρο,έγιναν σχετικές  συζητήσεις μέσα στις...
τάξεις από τους εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησε διάλειμμα και στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί στο χώρο των εκδηλώσεων.Στην αρχή έγινε ανάγνωση του παραμυθιού «Τα μπαλόνια της φιλίας» και στη συνέχεια προβλήθηκαν ταινιούλες και τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί στους μαθητές και ακολούθησε συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών με πολύ ενδιαφέρουσες και ώριμες απαντήσεις.

Μία από τις ταινίες που είδαν τα παιδιά ήταν «Οι μάσκες πέφτουν» δημιουργία των μαθητών της Στ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών.

Μετά κάθε τμήμα έκανε μία μικρή παρουσίαση δίνοντας το δικό του μήνυμα, με συνθήματα, με τραγούδι ή με αναπαράσταση σκηνών επιθετικής συμπεριφοράς.

Στο τέλος κάθε τμήμα παρουσίασε το σύμβολο με το σύνθημα που είχε ετοιμάσει.

Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν μέχρι το σχόλασμα των παιδιών, στην αυλή του σχολείου. Εκεί αναρτήθηκαν τα σύμβολα φιλίας και αγάπης στα κάγκελα και πιάστηκαν χέρι χέρι για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί και να παίξουν με τον στόχο της αγάπης, να κολλήσουν καρδούλες στη μεγάλη καρδιά του σχολείου και να φτιάξουν ένα πανό με τα μπαλόνια της φιλίας, γράφοντας συναισθήματα στο δέντρο της φιλίας και ζωγραφίζοντας όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.