Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σκόπελος / Η εκπλήρωση του τάματος στον Άγιο Χριστόφορο

Σαράντα χρόνια επαγγελματίας οδηγός ο Ευάγγελος Γκουμάς, έχει διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο τιμόνι, έχοντας συντροφιά και φύλακα στις δύσκολες στιγμές τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη των μεταφορών, των αεροπόρων, των αυτοκινητιστών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις.

Ο κ. Βαγγέλης, συνταξιούχος σήμερα, στην πορεία της επαγγελματικής του ζωής πολλές φορές μνημόνευσε τον Άγιο - Προστάτη και είχε σκεφθεί να κατασκευάσει ένα εκκλησάκι στη μνήμη του, αφού, όπως μας είπε ναός ή ξωκλήσι Άγιος Χριστόφορος δεν υπάρχει στη Σκόπελο.

Έτσι πριν λίγους μήνες σαν εκπλήρωση του “τάματος” και με την παρότρυνση της γυναίκας ξεκίνησε να χτίζει το εκκλησάκι σε μια έκταση που του ανήκει, στην τοποθεσία “Ποτάμι” Σκοπέλου.

Το εκκλησάκι, αν και ακόμα δεν είναι έτοιμο, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά από το ωραίο σχέδιο και την πανέμορφη τοποθεσία, στην οποία βρίσκεται.

Όπως μας είπε ο κ. Γκουμάς «η κατασκευή του ξεκίνησε χωρίς καμία οικονομική βοήθεια και μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει πάνω από 40.000€, ενώ απομένουν τα ηλεκτρολογικά, τα σοβαντίσματα, η αγιογράφηση και το τέμπλο.»

Το εκκλησάκι, το οποίο έχει χτιστεί στα πρότυπα ενοριακού ναού είναι τρισυπόστατο και είναι αφιερωμένο, εκτός του ομώνυμου Αγίου, στον Άγιο Ραφαήλ και στο προστάτη της Σκοπέλου Άγιο Ρηγίνο.

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τον κ. Γκουμά μπορεί να τηλεφωνήσει: 2424022260 και 6980232721.