Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Οικτρή η κατάσταση στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου. Με τα περισσότερα οχήματα του στόλου των απορριμματοφόρων εκτός λειτουργίας και τα υπόλοιπα σε οριακή κατάσταση, η μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων τείνει να γίνει χειρωνακτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και την υπέρμετρη  εντατικοποίηση της εργασίας τους, τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος . 

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες για τη μη δρομολόγηση των διαδικασιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων και τη γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας, που συναντιέται με τη συνειδητή αδιαφορία της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και στην ουσία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας βασικής αρμοδιότητας των Δήμων, με οδυνηρές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ΤΩΡΑ να βρει λύση στο ζήτημα των απορριμματοφόρων, τηρώντας όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας για το ωράριο και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.