Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ στο λιμάνι της Σκοπέλου // Φωτορεπορτάζ

Το «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν» Ρ-67 (πυραυλάκατος) βρέθηκε στο λιμάνι της Σκοπέλου, στο πλαίσιο της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» για τις εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», όπου πλοία κατέπλευσαν σε λιμάνια του Κεντρικού, Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή - Κυβερνήτη του Π.Π. στο μνημείο του Άγνωστου Ναύτη.

Η πρόσβαση στο πλοίο ήταν ανοιχτή για τον κόσμο, για να το γνωρίσει και να δεί την αξιοπιστία του Ναυτικού. Το «Ρουσσέν» είναι το καλύτερο και πιο αναβαθμισμένο πλοίο του στόλου. Η ναυπήγησή του (κοπή πρώτου ελάσματος 01/03/2001) έγινε στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας (Ν.Β.Ε.Ε. Α.Ε.). Το όνομα του πλοίου δόθηκε προς τιμήν του Υποπλοιάρχου Νικολάου Ρουσσέν που φονεύθηκε στη Μέση Ανατολή.

Είναι πλοίο σύγχρονης τεχνολογίας, σχεδιασμένο για εκτέλεση ναυτικών επιχειρήσεων εγγύς ακτών και με εξαιρετικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση απειλών επιφανείας και αέρος. Οι τέσσερις μηχανές Diesel MTU του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η μεγάλη δύναμη πυρός, η υψηλή ταχύτητα, η δυνατότητα αντιμετώπισης βλαβών κατά τη μάχη και η επιχειρησιακή του λειτουργεία σε περιβάλλον Πυρηνικού - Βιολογικού - Χημικού (ΠΒΧ) πολέμου.