Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κλείσιμο μιας επιτυχημένης διδακτικής χρονιάς για τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου

Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για το τέλος της διδακτικής χρονιάς.
Την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε,  η εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στον Ορφέα, όπου μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα δημιουργήματα τους στο πλαίσιο έκθεσης. Παράλληλα, τα παιδιά παρουσίασαν ένα αστείο  θεατρικό δρώμενο και απήγγειλαν ποιήματα.
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου ακολούθησε με πολύ μεγάλη επιτυχία  το διήμερο εκδηλώσεων του  Συλλόγου  την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου. 

Την πρώτη μέρα, εννέα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου και του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι χορευτές χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, ενώ η ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών που συνόδευε τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσε μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην εκδήλωση.
Από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς ήταν η κίνηση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου να προσφέρει ως δώρο στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους συλλόγους, καλάθι με τοπικά προϊόντα του νησιού εις ένδειξη της καλής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των νησιών των Βορείων Σποράδων. Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτές και κοινό να χορεύουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς μέσα σε ένα κλίμα αυθορμητισμού και πηγαίας χαράς.
Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων οι παραδοσιακοί χοροί έδωσαν την θέση τους στο μπαλέτο και τους μοντέρνους χορούς από μικρούς χορευτές. Μικρές μπαλαρίνες υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής μάγεψαν το κοινό αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα. Ενώ τα παιδιά του μοντέρνου χορού ενθουσίασαν το κοινό με τις χορευτικές τους ικανότητες και την αστείρευτη ενεργητικότητα τους.
Στη συνέχεια οι θεατές παρακολούθησαν το μουσικό πρόγραμμα από παιδιά του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων. Τα παιδιά ταξίδεψαν το κοινό με τραγούδια της έντεχνης, λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής.

Στο τέλος της βραδιάς διεξήχθη η κλήρωση της λαχειοφόρου με τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου να ανακοινώνει τους τρεις τυχερούς λαχνούς. Οι νικητές που ανέδειξε η κλήρωση είναι ο Βασίλης Σπύρου, ο οποίος κέρδισε μια τηλεόραση 32’, η Πελαγία Τυριτίδου, η οποία κέρδισε ένα tablet και η Ουρανία Χατζηδρόσου η οποία κέρδισε ένα smartphone. 

Για την επιτυχημένη έκβαση του διημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου επιθυμεί να ευχαριστήσει  τον Δήμο Σκοπέλου, αλλά και την ANES lines, τους επιχειρηματίες Νίκο Γιακείμ, Χρήστο Λεμονή, ΝίναΚολτσίδη,Γιώργο Σκλάβο και Γιάννη Φραντζέσκο καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο Dolphin για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
Επίσης, θερμά ευχαριστήρια στις δασκάλες και δασκάλους του Συλλόγου, Σουζάνα Χριστίνη, Νίνα Γουλφ, Κωνσταντίνο Σουρμαΐνη, Γιώργο Μπετσάνη, Γιώργο Αναγνώστου, Κωστή Λεμονή, Λίνα Λεμονή, Μεταξία Αρμένη και Λευκή  Σοχού.  Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί την Κατερίνα Τσιουρή για την επιτυχημένη παρουσίαση του διημέρου εκδηλώσεων, την Δάφνη Χλιβερού για την μετάφραση, τον Κωστή Αμπελάκια για την ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού, τον Βιργίλιο Τσιούλη για τις φωτογραφίες, την Κατερίνα Μπετσάνη για την δωρεά των παιδικών, τοπικών  παραδοσιακών φορεσιών  στο Σύλλογο  και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτή τη διοργάνωση. 

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον  Σεπτέμβρη!